1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Lindfors pääsee "Mikki Hiiri -radalta" kunnon baanalle – "Kaatuminen harmittaa paljon"

Suomen lumilautacrossaajat jäivät MM-kisoissa kymppikärjen ulkopuolelle.

Anton Lindfors Kuva: Lumilautaliitto/Tuukka Tams

**KREISCHBERG. **Anton Lindfors joutui tyytymään sijaan 16. ja Jussi Taka 28. lumilautailun MM-kisojen crossifinaaleissa Kreischbergissa. MM-kultaa voitti Italian Luca Matteotti, hopeaa Kanadan Kevin Hill ja pronssia USA:n Nick Baumgartner.

Taka jäi heti finaalien avauskierroksella eränsä viimeiseksi, kun kaksinkertainen maailmanmestari Alex Pullin ja Anton Lindfors kurvasivat jatkoon.

- Homma kariutui oikeastaan heti huonoon lähtöön. Muutenkaan tämä rata ei ollut minulle se mieluisin, kun jouduin vetämään kolmos- ja vitoskurvit ulkokantilla. Se tuo aina vähän haastetta lisää, Taka harmitteli.

Lindforsin kisa päättyi finaalien toisella kierroksella, komeaan ulkosajoon ja turvaverkkoihin. Mies ei kuitenkaan satuttanut itseään.

- Jäin jonkin verran lähdössä, mut sain toiset hyvin kiinni. Tuo oli oikeestaan viimeinen ohituspaikka radalla, ja mulla oli aika hyvät vauhdit. Harmi, että kaveri ehti vielä kääntää siihen eteen, ja laskin laudan päälle, Lindfors kiteytti.

Lindforsin kausi jatkuu välittömästi matkalla Yhdysvaltoihin X-Games megatapahtumaan. Se onkin todellinen näyttöpaikka lajin huipuille. Mukaan on kutsuttu vain maailman parhaimmisto, johon viime kaudella maailmancupin kokonaiskisassa seitsemänneksi yltänyt Lindfors eittämättä kuuluu.

- Kisoja tulee lumipulan ja peruutusten takia tähän kauteen vain viisi. Se on aika paha paikka urheilijoille, jotka haluaisivat tehdä tätä ammatikseen. Tässä saa aika täysillä tehdä töitä näkyvyyden ja leipänsä eteen. Senkin takia tuo kaatuminen harmittaa tosi paljon, Lindfors pyöritteli.

X-Gameseissa crossirata tulee kuitenkin olemaan varmasti kunnossa.

- Tämä oli vähän tällainen Mikki Hiiri -rata, joten tosi kiva päästä leveälle radalle kisaamaan. Vauhtia mulla näyttäis riittävän, Lindfors tuumi.