Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomen Cupin viestit sähköistävät Vantaalla

Kotimainen hiihtokausi jatkuu viikonloppuna Vantaalla. Suomen Cupissa on ohjelmassa lauantaina viestit.

urheilu
Hiihtäjien jalkoja.
EPA / Kay Nietfeld

Hiihdon Suomen Cup on juurtunut Suomeen hyvin ja kiinnostus kilpailua kohtaan on kova tänäkin viikonloppuna. Vaikka Otepään maailmancup viekin maajoukkuehiihtäjiä Viron puolelle on muun muassa lauantain viesteihin ilmoittautunut 52 miesten ja 30 naisten 3-henkistä viestijoukkuetta. Naiset hiihtävät 3x3,3 kilometriä ja miehet 3x6,6 kilometriä.

Kauden ensimmäisessä viestikisassa Vuokatissa Hämeenlinnan Hiihtoseuran juhli naisten viestin voittoa, mutta tällä kertaa joukkue joutuu tulemaan toimeen ilman maajoukkuehiihtäjäänsä Laura Monosta. Sen sijaan Vieremän Koitto pääsee viestiin ykköskokoonpanollaan ankkurinaan Kerttu Niskanen. Myös Kangasniemen Kalskeen joukkue on sama kuin Vuokatissa.

Miesten puolella Vuokatti Ski Team Kainuu joutui kotiladuillaan koville, kun Kouvolan Hiihtoseura taipui vasta kirikamppailun jälkeen 0,2 sekunnilla. Kovaa ja tasaväkistä taistoa odotetaan nytkin, kun Vuokatti lähtee kisaan vain yhdellä joukkueella ja Jämsänkosken Ilveksen Petoteamilta puuttuu Anssi Pentsinen kokoonpanosta.

- Ilman muuta taistelemme voitosta. Viimeeksi se jäi niin harmittavan lähelle, ettei muita tavoitteita voi olla kuin kääntää tilanne meille, vakuutti Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Vuorinen Yle Urheilun haastattelussa.

Vantaan Suomen Cupin lähetys alkaa naisten viesteillä kello 10.50 ja jatkuu miesten viesteillä kello 11.55. Lähetyksiä voi seurata TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat