Kuuma Tappara kesyyntyi jälleen Hippoksella - JYP pelasi sovitusti

Tappara ei ole saanut Hippokselta kuuteen vuoteen kolmea pistettä. Eikä saanut perjantainakaan.

Markus Hännikäinen, JYP-hyökkääjä Kuva: Tomi Hänninen

JYP katkaisi 4-2-kotivoitolla Tapparan kolmen ottelun voittoputken ja esitti kahden vaisumman pelin jälkeen häikäisevän hyvää kiekkoa. JYPin ykkösketju on ollut viime aikoina hivenen vaisu. Lääke löytyi, kun kärkikentällisten ulkopuolelle jämähtänyt Daryl Boyce nostettiin Petr Hubacekin paikalle ykköseen.

 Eric Perrin taituroi pikatahtiin 1-0 ja pitkän kuivan kauden päättänyt maalitykki Tuomas Pihlman ratkaisi ylivoimalla lauottuaan hänelle klassiseen tapaan suoraan syötöstä kauden 15. maalinsa.

- Olihan se tosi mukavaa pitkästä aikaa osua. Pystyttiin pelaamaan niinkuin oli sovittu ja koko joukkue oli siinä mukana, kehui Pihlman.

Tapparan koko joukkue ei ollut mukana, ainakaan ottelun startissa.

- En tiedä, mitä me oikein ajateltiin siinä alussa, kun otettiin niin hitaita lähtöjä JYPiä vastaan. Pelattiin kyllä tosi surkeasti se avauserä, harmitteli vieraiden Pekka Jormakka.

Jormakan makoisan kiekonriiston ja siitä seuranneen vauhdikkaan maalin jälkeen JYPin kahden maalin johtoasema hupeni.

- Tämän pelin kulminaatiopiste oli, kun saatiin rankkari läpiajosta (Elmeri Kaksonen ei saanut maalia) ja sitten JYP iskee heti 3-2. Siinähän se oli, sanoi Tapparan valmentaja Jussi Tapola.

Tappara haki ilman maalivahtia tasoitusta, mutta Markus Hännikäinen iski samantien tyhjiin.

JYPin kauden parhaan ketjun sentteri Anssi Löfman joutui jättämään kaukalon kesken kolmannen erän. Vamman laadusta ei ole vielä tietoa, mutta jos Löfman joutuu olemaan pitkään sivussa, rokottaa se rankalla kädellä jyväskyläläisiä.

Pasi Hautala, Jyväskylä