Schüller valmis Ruotsin kaatoon: "Emme saa höyrytä liikaa"

Keskikenttäpelaaja Rasmus Schüllerin mukaan Suomi pyrkii pitämään palloa Ruotsia vastaan.

Rasmus Schüller (arkistokuva) Kuva: Tomi Hänninen

HJK:n Rasmus Schüller on avauskokoonpanossa Huuhkajien keskikentällä, kun suomalaiset haastavat maanantaina Ruotsin Abu Dhabissa kello 20.30 alkaen. 23-vuotias Schüller toivoo harjoitusottelusta ehjää joukkuepeliä, mutta tavoitteena on myös hyvä lopputulos.

- Harjoituspelistä ei saa kolmea pistettä, mutta voitto on aina voitto. Ruotsi olisi kova päänahka, Schüller toteaa.

Harjoituspelistä ei saa kolmea pistettä, mutta voitto on aina voitto. Ruotsi olisi kova päänahka.

Rasmus Schüller

Ruotsilla on alla 2-0-voitto Afrikan mestaruusturnaukseen valmistautuneesta Norsunluurannikosta. Suomalaispeluri uskoo länsinaapurin vaihtava pelityyliään Huuhkajia vastaan.

- Ruotsi on hyvin organisoitu joukkue. Norsunluurannikko-pelissä he ottivat enemmän vastaan ja puolustivat tiiviisti alhaalta. Uskon, että he pelaavat vähän erilailla meitä vastaan. Olemme kuitenkin valmistautuneet hyvin ja käyneet tarkasti läpi Ruotsin peliä.

Schüller tietää, miten Ruotsi kaadetaan Abu Dhabin yllättävän sateisissa olosuhteissa.

- Meidän pitää pystyä kontrolloimaan pelitapahtumia pallokontrollin kautta. Tarvitsemme hyvän rytmin pelaamiseen ja sopivan tasapainon hyökkäyksen ja puolustuksen välille.

Schüllerin lisäksi avauskokoonpanossa ovat maajoukkueen vakiokaluston lisäksi muun muassa Petteri Forsell, Toni Kolehmainen ja Erfan Zeneli.

- Kyseessä on kauden ensimmäinen peli ja vierellä on paljon uusia naamoja, mutta emme saa höyrytä liikaa. Meidän pitää pelata fiksusti, keskikenttäpelaaja puntaroi.