Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – välierät
  • Aviopari katoaa
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Vonn on nyt kaikkien aikojen ykkönen – Tiger Woods yllätti tyttöystävänsä

Alppihiihtäjä Lindsey Vonn otti historiallisen 63. maailmancupin osakilpailuvoittonsa Cortina d’Ampezzossa. Vonn koki suuren yllätyksen maalialueella.

urheilu
Lindsey Vonn
Lindsey VonnAFP / Lehtikuva

Yhdysvaltalainen Lindsey sivusi sunnuntaina naisten kaikkien aikojen voittoennätystä voittamalla Cortina d’Ampezzon syöksylaskukilpailun. 62. osakilpailuvoitollaan Vonn nousi Annemarie Moser-Pröllin kanssa tasoihin, mutta maanantaina hän nousi kaikkien aikojen ykköseksi Cortinan supersuurpujotteluvoitollaan.

30-vuotias Vonn oli asettanut itselleen tavoitteekseen Moser-Pröllin ennätyksen rikkomisen, jonka itävaltalainen teki vuosina 1970-1980. Syöksylaskussa olympiakultaa ja maailmanmestaruuden voittanut Vonn olisi voinut saavuttaa ennätyksen jo aikaisemmin, mutta loukkaantumiset ovat pitäneet hänet sivussa kisarinteistä.

Vonnin poikaystävä, golfari Tiger Woods oli saapunut kisapaikalle salaa Vonnilta. Kun voitto ratkesi, Woods saapui maalialueelle naamari kasvoillaan ja yllätti tyttöystävänsä.

- En uskonut, että tämä voisi olla yhtään parempaa kuin eilen, kun koko perheeni oli täällä, mutta nyt kun Tigerkin on täällä, tämä on uskomatonta! Vonn riemuitsi.

- Olen niin onnellinen, että sain päätettyä tämän viikonlopun 63. voittoon. Perheeni ja Tiger on täällä. Tämä on todella, todella erityinen päivä.

Vonn sanoi tiedostavansa, että hän on rikkonut kovan ennätyksen ja saavuttanut jotain suurta. Hän kertoi kuitenkin keskittyneensä ainoastaan laskemiseen, ei ennätyksen ajattelemiseen.

- En voi päästää muiden odotuksia pääni sisään, joten tavoitteeni tähän viikonloppuun oli vain laskea niin hyvin kuin pystyin. Mielestäni tein todella hyvää työtä.

Ruotsalaistähti Ingemar Stenmark pitää miesten ennätystä hallussaan. Stenmark voitti urallaan 86 maailmancupin osakilpailua.

Lähteet: AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat