Slopestylen mielenkiintoinen hyppyri yllätti Suomi-pojat – "Pelotti hieman ländätessä"

Suomen nuorelle kvartetille finaalipaikka ski slopestylessa jäi vielä haaveeksi. Karsintakisasta kertyi kuitenkin mukavasti kokemusta monon varteen.

urheilu
Miika Virkki
Miika VirkkiInka Henelius / Yle

*KREISCHBERG. *Keskiviikkona Kreischbergissä kisataan Slopestylen MM-mitaleista. Lautalaskijoista tositoimissa nähdään puolustava maailmanmestari Roope Tonteri sekä aamun semifinaaleista vielä loppukilpailupaikkaa tavoittelevat Nuutti Niemelä ja Ella Suitiala.

Suksipuolella nuori suomalaiskvartetti Miika Virkki, Aleksi Patja, Joona Kangas ja Daniel Antell jäi finaalien ulkopuolelle. Paras suomalainen karsinnassa oli Virkki. Kymmenennelle sijalle yltänyt ounasvaaralainen jäi reilut kolme pistettä vitossijasta, jolla finaalipaikka olisi irronnut.

Oon kuunnellu musiikkia ja ottanut muutenkin ihan rennosti, joten ei edes jännittänyt erityisen paljon. Ihan normaaleilta kisoilta nämä tuntui.

Miika Virkki

Sekä vuoden takainen nuorten maailmanmestari Kangas että Sotshin olympiakävijä Patja olivat vaikeuksissa radan viimeisen ison hyppyrin kanssa.

- Viimeisen hyppyrin alastulo oli kyllä mielenkiintoinen. Hyppyri oli sama missä kisattiin freestylen hypyt, joten alastulo oli todella jyrkkä. Jopa niin jyrkkä, että pelotti hieman ländätessä, Virkki naureskeli suorituksensa jälkeen.

Virkin parempi karsintalasku tuli heti ensimmäisellä runilla. Alun opstaakkelit menivät sujuvasti, ja paikallinen kenttäkuuluttaja hehkutti suureen ääneen kaikkien suomalaislaskijoiden tyyliä sekä mielikuvitusta railien kanssa.

- Ainut virhe tuli siinä vikassa hypyssä, kun crabi ei pysynyt hyvin kiinni. Ekat opstaakkelit meni hyvin, Virkki kertasi.

Kangas olisi todennäköisesti selviytynyt ensimmäisellä runillaan loppukilpailuun, jos ei olisi horjahtanut pahasti viimeistä alastuloaan. Patja laitoin kaikkensa peliin toisella karsintalaskullaan ja kaatui viimeisen hypyn.

Joka tapauksessa Suomen nuorelle joukkueelle kertyi kisasta mukavasti kokemusta monon varteen. Miesten ikähaitari kun on vasta 17-19 vuotta.

-Jäi kyllä ihan hyvä maku ekoista aikuisten arvokisoista. Oon kuunnellu musiikkia ja ottanut muutenkin ihan rennosti, joten ei edes jännittänyt erityisen paljon. Ihan normaaleilta kisoilta nämä tuntui, Virkki kiteytti MM-kokemuksensa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat