Hyppää sisältöön

HIFK taipui niukasti Interille – ”Teimme kolme virhettä”

Jalkapallon liigacupin avasi Interin ja HIFK:n kohtaaminen. Samalla ottelu oli helsinkiläisille historian ensimmäinen liigacupissa.

Kuva: EPA

TURKU. HIFK nousi täksi vuodeksi jalkapalloliigaan. Kauden alla pelattava liigacup käynnistyi helsinkiläisjoukkueelta niukalla 2-3-tappiolla FC Interiä vastaan. HIFK antoi kuitenkin vahvan näytön siitä, ettei se noussut pääsarjaan kuvia kumartelemaan. Vaikka kyseessä oli vasta liigacupin ottelu, oli punapaitojen otteissa nähtävissä paljon hyvää tappiosta huolimatta.

Itse ottelussa HIFK ei ollut hereillä kummankaan puoliajan alussa. Jo kolmannella minuutilla Inter siirtyi 1-0-johtoon Mika Ojalan maalilla. Tästä eivät vierailijat kuitenkaan lannistuneet, vaan onnistuivat tasoituksessaan jo viisi minuuttia myöhemmin. Jukka Halme jäi vapaaksi ja tarkka alakulmalaukaus tasoitti lukemat. Avauspuoliaikaa leimasi lukuisat varoitukset, sillä erotuomari Petteri Kari joutui turvautumaan keltaisen kortin näyttämiseen peräti viisi kertaa.

Toisen puoliajan alku ei HIFK:lla ollut ensimmäistä parempi. Kaan Kairisen nerokas pystysyöttö vapautti Vahid Hambon maalintekoon siirtäen Interin uudestaan johtoon. Kuin ensimmäisen puoliajan toisintona myös HIFK onnistui maalinteossa vain viitisen minuuttia myöhemmin. Yksin unohdettu Jukka Sinisalo pääsi puskemaan tasoituksen HIFK:n keskitysvapaapotkusta.

Toinen 45-minuuttinen ei noussut missään vaiheessa ensimmäisen tasolle. Inter hallitsi lievästi ennen kaikkea erikoistilanteidensa kautta. Hallinta tuotti lopulta tulosta 86. minuutilla, kun Hambo viimeisteli ottelussa toisen maalinsa ja muutti tulostaululle loppunumeroiksi 3-2.

"Näissä harjoitellaan voittamista"

Tappiosta huolimatta HIFK-leirissä ei päätä työnnetty pensaaseen, vaan osattiin katsoa tuloksen taakse.

- Teimme kolme virhettä. Tällä tasolla niistä rankaistaan armotta ja Inter osasi hyödyntää ne. Peli oli hyvää tekemistä tässä vaiheessa kautta ottaen huomioon senkin seikan, että meiltä puuttui 7-8 pelaajaa, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara sanoi ottelun jälkeen.

- Olimme liikkeellä hyvällä jalalla ja aggressiivisia, Honkavaara jatkoi.

HIFK:n keskikentällä urakoinut ja maalin viimeistellyt Jukka Halme puuskutti taiston tauottua.

- Rankka peli. Onhan nämä aivan erilaisia kuin normaalit harjoitusottelut. Vaikka näissä testataan pelaajia ja erilaisia pelillisiä juttuja, harjoitellaan näissä myös voittamista. Tämä ei tietenkään ollut  parasta IFK:ta, mutta ihan kohtuu suoritus kuitenkin, Halme sanoi.

Halme on pelannut tähtirintojen vahvuudessa kolmella eri sarjatasolla Kolmosesta Ykköseen ja tulevana kautena myös liigassa.

- Uskomme, että taistelemme tällä joukkueella keskikastissa, emmekä pudotustaistossa, Halme sanoi.