Uransa päättäneen Hirvosen polte sammui - "En ole ajatellut rallia juuri yhtään"

Mikko Hirvonen päätti 12 vuoden kiertueen rallin MM-sarjassa Walesin osakilpailuun. Enää ei poltetta reissuhommiin ole.

urheilu
Mikko Hirvonen Ruuhimäki 2
Tomi Hänninen

Mikko Hirvosen ura päättyi Walesin MM-osakilpailuun viime joulukuussa. Yhteensä 163 kisasta kouraan jäi 15 voittoa ja 69 palkintosijaa.

Hirvosen mukaan polte takaisin MM-kiertueelle ei ole jäänyt kytemään. Monte Carlo ja kauden avaus torstaina ei ole mieltä kutkuttanut.

- Olen yrittänyt ottaa Monte Carlosta ja historiasta selvää, kun niin paljon on kommentteja pyydetty. Muuten en ole asiaa ajatellut juuri yhtään, Hirvonen kuittaa.

Luonnollisesti taustatietoa MM-sarjasta ja sääntöuudistuksista riittää. Hirvonen on kuitenkin varma, että MM-rallit on hänen osaltaan ajettu.

- Jotain kilpailuja ehkä tekee mieli ajaa, mutta sitoutuminen täyteen sarjaan, sellaista poltetta ei ole. Minusta tuntuu edelleen, että ratkaisu oli oikea, Hirvonen sanoo.

- Varmaan omaksi iloksi harrastan jotain ja ajan historic-kisoja (Ford) Escortilla, mutta ei mitään sen vakavampaa. Mennään nautinnon pohjalta.

Ammattiurheilun jättäminen on tuonut lisää aikaa muun muassa perheelle.

- On ollut mukava olla Suomessa ja kotona ja touhuta poikien kanssa omia juttuja. Olo on edelleen erittäin hyvä. Päätös ei kaduta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat