Video: Koko kausi väliin - näin treenaa leikkauksesta toipuva Thorkildsen

Keihäänheiton kestomenestyjän Andreas Thorkildsenin lonkka leikattiin elokuussa. Tähtäin kilpakuntoon on vasta olympiavuonna 2016.

Andreas Thorkildsen
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Suomalaiset keihäänheittäjät Antti Ruuskanen ja Tero Pitkämäki treenaavat parhaillaan Etelä-Afrikassa ja suunnittelevat aikataulujaan Pekingin MM-kisojen ehdoilla. Samaan aikaan 2000-luvun kestomenestyjä, Norjan Andreas Thorkildsen aloittaa kaiken alusta.

Thorkildsen toipuu elokuussa tehdystä lonkkaleikkauksesta. Sitä ennen takana oli kolme mollivoittoista ja erilaisten vaivojen sävyttämään vuotta. Thorkildsen sai tarpeekseen 12. heinäkuuta Timanttiliigan osakilpailussa Glasgow’ssa, jossa hän astui kaikki heittonsa yli.

- Nyt oli viimeinen mahdollisuus laittaa lantio kuntoon. Lähtökohta oli, että ellei Rion olympialaisia 2016 olisi tulossa, en ikinä olisi mennyt leikkaukseen. Olisin sanonut kiitos hei, jo kesällä. Mutta sain vahvistuksen sille, että tämä on sitä mitä haluan tehdä, Thorkildsen kertoi Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle antamassaan haastattelussa.

Ei haastatteluja, kiitos

Thorkildsen on vältellyt julkisuutta Glasgow'n tapahtumien jälkeen. Leikkaussuunnitelmista kerrottiin tiedotteella, jossa mainittiin myös, ettei kaksinkertainen olympiavoittaja, Euroopan mestari ja maailmanmestari anna haastatteluja.

- Tiesin kysymykset, joten annoin samat vastaukset kaikille samalla kertaa, Thorkildsen perusteli.

Nyt Thorkildsen hikoilee salilla ja yrittää palata takaisin parrasvaloihin. Ei kuitenkaan ensi kesänä, sillä leikkauksesta toipuminen vie kuudesta yhdeksään kuukautta. Käytännössä kesän 2015 kilpailut saattavat jäädä täysin väliin.

- Nyt seuraan vain kuntoutussuunnitelmaa niin hyvin kuin mahdollista. Loppujen lopuksi 2016 on hetki, jolloin tulen täysillä takaisin. Vuosi 2015 on niin sanottu katsotaan-mitä-tapahtuu-kausi, Thorkildsen sanoi.