Suora

  • Lumilautailun ja freestylen MM: Kumpareet
  • Kumpareet
  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Eläkkeeltä Ahosen ja Ollin valmentajaksi – MM-mitali ei ole utopiaa

Sekä Janne Ahonen että Harri Olli ottivat yhteyttä Hannu Lepistöön saman vuorokauden aikana. Lepistö käski parivaljakkoa miettimään yön yli, haluavatko he tosissaan eläkeläistä valmentajaksi.

urheilu
Janne Ahonen
Tomi Hänninen

Joulukuussa Janne Ahosen ja Harri Ollin valmentajana aloittanut Hannu Lepistö, 68 uskoo suojatteihinsa vahvasti.

Molemmat miehet soittivat minulle vuorokauden sisään ja kysyivät, kiinnostaisiko alkaa vielä valmentamaan.

Hannu Lepistö

- Molemmat miehet soittivat minulle vuorokauden sisään ja kysyivät, kiinnostaisiko alkaa vielä valmentamaan. Sanoin, että miettikää nyt yön yli, että haluatteko tällaista eläkeläistä valmentajaksi. Mutta niin me vain sovimme yhteistyöstä.

Urallaan lukuisia hyppääjiä menestykseen valmentanut Lepistö huomasi puutteita etenkin fyysisellä puolella.

- Hyppyjen nousukorkeudet olivat vaatimattomia ja niitä lähdettiin kehittämään kovalla treeniohjelmalla. Sekä Ahosella että Ollilla on tietysti hyvät pohjat alla ja sen ansiosta olemme saaneet parannettua tuloksia nopeasti.

Olli: Asioista puhutaan Jannen kanssa suoraan

Syksyllä polveaan kuntouttanut Janne Ahonen kertoo, että uuden valmentajan alaisuudessa on keskitytty pitkälti perusasioihin.

- Mäkihypyssä ja sen lainalaisuuksissa ei ole tapahtunut mitään uutta ja mullistavaa. Samoja asioita siellä pitää tehdä kuin ennenkin. Ne asiat kun saadaan kuntoon, niin sitten aletaan pitämään huoli siitä, että on välineet ja muut sillä tasolla kuin kuuluukin.

Puhutaan avoimesti toistemme suorituksista ja oikeastaan mistä vain. Se on tärkeää varsinkin silloin, kun on vaikeaa, ettei karkaa taas mopo käsistä.

Harri Olli

- Oma tekeminen on edennyt tosi hyvin ja kunto sekä tekniikka on kohentunut selvästi. Uskon, että tässä saadaan vielä jotain hyvää aikaiseksi siihen mennessä, kun tärkeitä kisoja tulee.

Myös paluuta huipulle yrittävä Harri Olli on erittäin positiviisella mielellä.

- Minullahan oli tuossa pitkä tauko, kun en hypännyt ollenkaan ja sitten oli sellainen vaihe, etten voinut varsinaisesti harjoitellakaan. Nyt olen sitten treenannut tosi kovaa, että saan fyysiset arvot samalle tasolle, mitä ne oli nuorempana.

- Jannen kanssa on ollut mukava tehdä töitä yhdessä. Molemmat kunnioittaa toisia hyppääjinä. Puhutaan avoimesti toistemme suorituksista ja oikeastaan mistä vain. Se on tärkeää varsinkin silloin, kun on vaikeaa, ettei karkaa taas mopo käsistä.

Tämän kauden jälkeen tilanne on avoin

Sapporossa 2007 MM-hopeaa hypännyt Olli vaikuttaa äärimmäisen motivoituneelta.

- Minulla on tosi kova halu menestyä. Sekä henkinen että fyysinen kunto tuntuu hyvältä. Nyt kun olen kerran aloittanut tämän homman uudestaan, niin tehdään sitten kunnolla. Falunin joukkuetta ei ole vielä nimetty, mutta itse olen täysin valmis lähtemään.

Tulokset ovat parantuneet paljon.

Hannu Lepistö

Valmentaja Lepistö on suojattiensa kanssa hyvin aikataulussa, eikä pidä ollenkaan mahdottomana sitä, että Falunin MM-kisoissa taisteltaisiin jopa mitaleista.

- Tulokset ovat parantuneet paljon. Nyt viikonloppuna on Lahdessa normaalimäen SM-kisat ja sitten Janne lähtee Willingeniin maailmancupin osakilpailuun. Tehdään poikien kanssa töitä ainakin tämä talvi ja katsotaan jatkoa sitten.

Jere Törmänen
@jeretor
Yle Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat