Rämäpää lähtee hakemaan revanssia - "Erittäin rohkea laskija"

Anton Lindforsin MM-kisat menivät mönkään, mutta X-Games antaa mahdollisuuden kirkastaa arvokisapettymystä.

Kuva: EPA

Anton Lindfors on ollut Kansainvälisen hiihtoliitto FISin kisoissa vauhdikkaan lumilautakrossin kärsivänä osapuolena turhan usein.

Sotshin olympialaisissa noin vuosi sitten finaalipaikka jäi haaveeksi ja tammikuun MM-kisoissa tie päättyi puolivälissä. La Molinan MM-radalla 2011 Lindfors oli 21.

Yle Urheilun lumilautailuasiantuntija Sami Saarenpää uskoo, että Lindforsin osaaminen ei ole kuitenkaan kadonnut mihinkään.

- Anton on erittäin rohkea laskija, joka ei pelkää ratoja eikä kilpakumppaneita. Hän on nopea, tekninen laudankäyttäjä ja rämäpäinen, Saarenpää kertaa.

- Antonilla on mahdollisuudet kärkikahinoihin. Ei pidä ajatella, että jos MM-kisoissa ei kulkenut, niin se toistuisi tuolla. Anton on erittäin taitava laskija, häntä on ilo katsoa. Toivotaan finaalipaikkaa.

Viime vuoden X-Gamesissa Lindfors ylsi komeasti pikkufinaaliin, jossa kuitenkin kaatui ja jäi 12:nneksi. Sijoitus takasi kutsun myös tälle talvelle.

Saarenpää muistuttaa, että nyt Kreischbergin pettymykselle on mahdollisuus saada revanssi.

- Hieman rämäpäisyys kostautui MM-kisoissa ja hän putosi isosta finaalista. Hampaankolossa on, mutta X-Gamesista on vaikea sanoa, koska rata kuitenkin määrittelee sen, kenen lasku toimii, Saarenpää pohtii.

- Siellä on paljon jenkkejä, joilla on niin sanottu kotietu. Ulkopuoliset joutuvat tekemään enemmän töitä.

Lumilautakrossin semifinaali ja loppukilpailu Yle Areenassa kello 20.55 alkaen.