Entinen kämppäkaveri sai Poutalan jatkamaan – "Hän ei ole perisuomalainen yrmykaveri"

Ex-luistelija Tuomas Nieminen valmentaa entistä kämppäkaveriaan Mika Poutalaa.

urheilu
Mika Poutala
Mika Poutala.Yle

LAUANTAIVIERAS. Tuomas Nieminen aloitti pikaluistelija Mika Poutalan valmentajana viime elokuussa. Poutala oli jo ehtinyt kypsytellä mielessään ajatusta uransa lopettamisesta, mutta hän päätti jatkaa sitä suomalaisen pikaluistelun onneksi.

- Hän pyysi minua sen jälkeen, kun päätti jatkaa uraansa. Hänelle oli elinehto se, että entinen kämppäkaveri siirtyy valmentajaksi.

Kun Poutala ehdotti Niemiselle asiaa, hänen piti hetken miettiä, mitä siitä tulee.

- Meillähän oli ollut vähän erilainen suhde, sillä olimme asuneet kuusi vuotta kämppäkavereina reissuilla. Valmentajasuhteemme on kuitenkin mennyt tosi loistavasti tämä kausi, ja toivottavasti se jatkuu ensi vuonnakin, Nieminen sanoo.

Nieminen luonnehtii Poutalaa peruspositiiviseksi kaveriksi.

- Harvoin näkee naamaa väärinpäin. Hän ei ole perisuomalainen yrmykaveri vaan tykkää olla julkisesti esillä ja saa siitä myös voimia, mikä näkyy hänen urheilusuorituksissaan: hän ottaa yleisön aina ennen starttia ja hakee fiilistä omiin kilpailusuorituksiinsa, Nieminen kehuu.

Hänen mukaansa valmentaja-urheilijasuhteessa molemmat ymmärtävät hyvin toisiaan.

- Mikalla on myös paljon omia näkemyksiä siitä, mitä tulisi tehdä ja mitä on tullut tehtyä aikaisemmin. Kun olemme myös harjoitelleet aikaisemmin saman valmentajan alaisuudessa, tiedämme, mitä on ennen tehty. Nyt yritämme tehdä asioita pikkuisen paremmin ja hakea vähän uudenlaisia elementtejä luisteluun.

Koska kesäharjoittelu jäi lyhyeksi, harjoittelun rytmitys on ollut aivan erilaista, mitä ennen. Kovien harjoitusten sijaan harjoittelu on ollut nousujohteista.

- Pyrimme siihen, että saisimme koko ajan tehtyä hommia paremmin. Nyt myös näyttää siltä, että mies on hyvin vastaanottava, eikä ole niin sanotusti jumissa.

Joulutauon jälkeen tehoja ja määriä on nostettu, ja nyt alkaa herkistely kohti helmikuun matkakohtaisia ja sprinttereiden MM-kilpailuja.

Pikaluistelun matkakohtaiset MM-kisat luistellaan Hollannin Heerenveenissä 12. helmikuuta alkaen. Sprinttereiden MM-kilpailut alkavat Kazakstanin Astanassa 28. helmikuuta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat