Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Katowice Minor CS:GO
  • Hiihdon Suomen Cup viestit
  • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
  • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Nieminen antautui Wawrinkalle - mutta taistellen

Jarkko Nieminen kärsi tappion Australian avointen hallitsevalle mestarille suoraan kolmessa erässä.

urheilu
Jarkko Nieminen
LEHTIKUVA / AFP PHOTO / WILLIAM WEST

Melbourne. Jarkko Niemisen pelit Australian avoimessa tennisturnauksessa päättyivät kolmannen kierroksen tappioon Sveitsin Stan Wawrinkalle. Viime vuoden mestari päätti suomalaisen urakan suoraan kolmessa erässä.

Nieminen tuntui heti ottelun alusta alkaen nauttivan päästyään Melbournen keskuskentälle, Rod Laver -areenalle pelaamaan viime vuoden voittajaa vastaan. Ottelu alkoi tasaisesti ja kumpainenkin pystyi pitämään syöttönsä 4-4 lukemiin asti. Omissa syöttövuoroissaan Niemisen syöttö kulki ja aika ajoin hän pystyi juoksuttamaan Wawrinkaa pakottaen tämän virheisiin tai helppoihin ratkaisuihin. Nieminen teki myös muutaman tulosta tuoneen verkolle nousun ja haastoi siis täysillä maailmanlistan nelosen. Wawrinka pystyi kuitenkin ratkaisevalla hetkellä syötönmurtoon ja vei erän 6-4.

Toisessa erässä Niemisen ote hellitti ja vaikka hän selvästi yrittää pakottaa pelin enemmän Wawrinkan kämmenpuolelle, tulivat tasoerot näkyviin ja sveitsiläinen pääsi aika ajoin ratkaisemaan palloja myös sillä vaarallisella ja ratkaisevalla yhden käden rystylyönnillään. Wawrinka vei toisen erän 6-2.

Kolmannessa Nieminen pääsi jälleen lähemmäs Wawrinkan tasoa ja kolmannessa pelissä hän sai jopa murron siirtyen 2-1 johtoon. Tämä ei kuitenkaan sveitsiläistä horjuttanut vaan hän kuittasi syötönmurron saman tien.

Nieminen pystyi aika ajoin yleisöä kohauttaviin, linjaa hipoviin ohituslyönteihin. Hän pääsi aika ajoin hyvin juoksuttamaan viime vuoden mestaria, mutta tilanteet olivat liian yksittäisiä, jotta niillä olisi kaadettu Wawrinkaa. Vaikka mm. sveitsiläisen ykkössyöttöjen onnistumisprosentti jäi alle 60:een kahden edellisen keskiarvon oltua 67%.

Nieminen pelasi joka tapauksessa turnauksen parhaan ottelunsa, vaikka joutuikin poistumaan kentältä 0-3 tappio niskassaan. Suomalainen - jota Australian tv-kanavakin tituleerasi veteraaniksi - tuntui selvästi syttyvän päästyään pelaamaan 15 000 henkeä vetävälle pääareenalle. Vertailuksi todettakoon, että Nieminen aloitti turnauksensa kentällä 10, jossa oli noin 50 istumapaikkaa.

Suosittelemme

Tuoreimmat