1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Ahonen vitsaili: "Kielsin poikaa osallistumasta, että pysyn edelleen perheen parhaana"

Janne Ahonen hallitsi normaalimäen SM-taistoa Lahdessa. Ahosen Mico-pojankin odotettiin hyppäävän samassa kilpailussa, mutta isä kielsi Micoa osallistumasta kilpailuun.

Janne Ahonen juhli normaalimäen SM-kultaa. Kuva: Tomi Hänninen

LAHTI. Janne Ahonen liiteli ylivoimaiseen voittoon normaalimäen SM-kisoissa. Ensi viikonvaihteessa hän palaa maailmancupiin.

Ahonen hyppäsi Lahdessa molemmilla kierroksilla pisimmät hypyt ja jätti kakkoseksi sijoittuneen Anssi Koivurannan kauas taakseen. Varsinkin ensimmäisellä kierroksella, kun hypättiin alempaa, Ahonen osoitti ylivoimansa.

​- On mukava huomata, että hommasta alkaa tullakin jotain ja löytyä varmuutta, mies totesi.

Tavoitteena ovat Falunin MM-kisat ja menestyminen siellä.

- Tämä oli yksi askel tikkaissa matkalla Faluniin. Astutaan huolella jokaiselle portaalle, eikä jätetä yhtään väliin, niin uskon, että olen hyvällä tiellä.

Ahonen on tyytyväinen tämän hetken testiarvoihinsa. Ponnistusvoima on riittävällä tasolla kansainväliselle huipulle palaamiseen.

- Eiköhän näillä samoilla arvoilla ole joskus pärjätty. En ole ponnistusvoimassa ehkä ihan samoilla arvoilla, kun joskus parhaimmillaan, mutta toisaalta en minä ennätyslukemissani ole urallani niitä parhaita hyppyjäni tehnyt.

Maailmancup kutsuu viikon kuluttua

Oma taso kansainväliseen kärkeen on vertailussa viikon päästä.

- Ensi viikonloppuna olen pitkästä aikaa mukana maailmancupissa Willingenissä. Siellä yritän jatkaa kilpailujen osalta siitä, mihin tänään jäätiin.

Yhteistyö Hannu Lepistön kanssa on palauttanut myös hyppyvarmuuden. Se on näkynyt niin harjoituksissa kuin nyt SM-kisoissakin.

- Huomenna olen jo aamusta tuossa pykälää isommassa mäessä treenaamassa.

Alun perin myöskin 13-vuotias Mico Ahonen oli ilmoitettu mukaan aikuisten kisaan. Edellisenä päivänä isänsä valmennettava kisasi 18-vuotiaiden SM-mäessä.

- Eilinen kisa sai pojalle riittää. Kyllä hän vielä näihin ehtii. Kun kielsin Micoa osallistumasta, niin varmistin samalla, että pysyn edelleen meidän perheen parhaana, Ahonen heitti.

Jari Haapala, Lahti