Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, miesten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, naisten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros

Ringettemestareiden uskomaton tarina jatkuu – tappiottomalla saldolla Mestiksen kärjessä!

Lapinlahden Luistin 89 karsii pian pääsystä naisten jääkiekon SM-liigaan.

urheilu
Tanja Niskanen LL89
Kari Salmela

*JOENSUU. *Lapinlahden Luistin 89 kirjoittaa melkoista urheiluhistoriaa. Kaiken mahdollisen, aina seurajoukkueiden MM-kultaa myöten ringetessä voittanut joukkue vaihtoi viime vuonna jääkiekkoon, meni syksyllä Mestis-karsintojen läpi miten halusi ja on nyt käytännössä varmistanut paikkansa naisten liigakarsinnoissa.

Viime keväänä alkanut projekti on matkan aikana yllättänyt jopa valmentajan. Juha Pohjola ei vielä keväällä uskonut, että joukkue olisi liigakarsintojen ovella.

– En olisi silloin uskonut, että tässä tilanteessa ollaan. Syksyn aikana alkoi kuitenkin unelma elämään. Tytöt ovat kehittyneet valtavasti tässä lajissa, sanoi Pohjola.

Puhelin soi joka viikko ja tulijoita olisi. Mutta en usko, että olemme tälle kaudelle enää ottamassa lisää pelaajia.

Juha Pohjola

Pohjola on voittanut ringetessä pelaajiensa tavoin kaiken mahdollisen. Kiekkotaustaakin löytyy.

– Itse olen pelannut aikoinani ja valmensin pojan joukkuetta B-junioreihin saakka ja saanut sillä puolella koulutustakin. Nyt on pitänyt kaivella vanhat kirjat esiin, naurahtaa Pohjola.

LL89 johtaa naisten Mestistä ilman tappioita kun kolme kierrosta sarjaa on jäljellä. Lauantaina kaatui Joensuussa Jokipo Ladies maalein 7-3. Lapinlahti tarvitsee pisteen karsintapaikan lopulliseen varmistukseen, mutta sen maaliero on niin suuri, että sitä tuskin kukaan Mestiksessä saa enää kiinni.

– Vastustaja oli parempi. Ei meillä riittänyt kuin yhdellä kentällä liike Lapinlahtea vastaan, sanoi Jokipo Ladiesin valmentaja Harri Turunen, jonka joukkue tekee myös pienimuotoista historiaa.

– Tämä ryhmä oli koossa Outokummussa viime vuonna. Nyt se pelaa ensimmäistä kauttaan tällä tasolla ja Jokipon paidassa.

Jokipolla on myös mahdollisuus päästä liigakarsintoihin. Se on sarjassa kolmantena kolme pistettä toisena olevaa Rauman Lukkoa jäljessä.

Lapinlahtelaiset saivat jalkeille Joensuuhun vain kaksi kentällistä. Osalla oli työesteitä, osa oli sairaana. Muun muassa maalitykki Anne Pohjola oli poissa kokoonpanosta loukkaantumisen takia.

MM-pronssimitalistilta hattutemppu

KalPasta Lanpinlahdelle siirtynyt Tanja Niskanen paukutti ensimmäisessä pelissään Joensuussa kolme maalia eli sen kuuluisan hattutempun.

– Siistiä oli päästä pitkästä aikaa pelaamaan. Oli ainakin virtaa, sanoi kaksi kuukautta joukkueen mukana harjoitellut Niskanen. Seuran vaihto ei onnistunut ihan sormia napsauttamalla.

– Kaipasin vähän uusia tuulia. Olen siellä jo, oliko yhdeksän vuotta pelannut. Motivaatio oli hakusessa, pohti Niskanen.

Niskanen oli vuonna 2011 Suomen MM-pronssijoukkueessa Sveitsissä. Hän ehti pelata KalPassa syksyllä seitsemän liigaottelua tehoin 8+2.

Voittamisen kulttuuri kaikessa tekemisessä

Niskanen tuli joukkueeseen, joka on voittanut ringetessä kaiken mahdollisen ja maajoukkuetasollakin osa on ringeten MM-kultamitalisteja. Tämä kulttuuri näkyy Niskasen mukaan kaikessa joukkueen tekemisessä. Toisesta seurasta tullut havaitsi eron heti.

– Se huokuu. Esimerkiksi treeneissä kaikki tekevät todella kovalla tasolla harjoitteita ja jos mielestään epäonnistuu, he antavat itselleen kovaa itsekritiikkiä. He haluavat onnistua harjoituksissakin. Voitontahto on kova, sanoo Niskanen.

– Alussa se tuntui todella erilaiselta. Karsinnoissa on kovempi vauhti ja taso. Kyllä me lähdemme haastamaan jos sinne pääsemme ja näen, että meillä mahdollisuudet on, näki Niskanen.

Sana lapinlahtelaisten tekemisen kulttuurista on kiirinyt.

– Puhelin soi joka viikko ja tulijoita olisi. Mutta en usko, että olemme tälle kaudelle enää ottamassa lisää pelaajia, pohtii Pohjola.

Kari Salmela

Suosittelemme

Tuoreimmat