1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Curlingin maajoukkue reissaa harjoitusten takia jopa 13 tuntia – "Hienoin halli Suomessa"

Naisten curlingmaajoukkue harjoittelee nykyään pääosin Ahvenanmaalla, jossa uudessa Eckerön hallissa on Suomen parhaat olosuhteet.

Curling naiset Oona Kauste
Katso video kuvaa klikkaamalla.

ECKERÖ. Ahvenanmaalta tupsahti 26-vuotiaan Sanna Puustisen joukkueelle viime syksynä tarjous, jota helsinkiläiset eivät pystyneet vastustamaan. Joukkue pelaa nyt nimellä Ålands Curlingklubb ja harjoittelee pääosin Ahvenanmaalla, jonne rakennettiin vuonna 2013 Suomen paras curlinghalli.

Harjoittelu Eckerön uudessa curlinghallissa on Sanna Puustisen joukkueelle ilmaista. Lisäksi tuore sopimus takaa MM-joukkueelle keskittymisrauhan tuleviin arvokisoihin.

Myös ahvenanmaalaiset poistuivat syksyn neuvottelupöydästä voittajina. Ålands Curlingklubb sai lajille kauan kaipaamansa keulakuvan, sillä Puustisen joukkue selviytyi mitalipelien kynnykselle Sveitsin EM-kisoissa kaksi kuukautta sitten.

Puustisen joukkue sijoittui lopulta kuudenneksi, joka on Suomen paras saavutus 17 vuoteen naisten arvoturnauksessa. Samalla joukkue varmisti Suomelle paikan kevään MM-kisoihin ja vuoden 2018 olympiakarsintoihin.

- Kyllä se oli hieno saavutus. Emme ole koskaan pärjänneet näin hyvin. Naiset eivät ole päässeet MM-kisoihin 10 vuoteen, kapteeni Puustinen iloitsi Yle Urheilun haastattelussa.

Saimme loistavan joukkueen edustamaan seuraamme. Media on todella paljon kiinnostunut lajista täällä. Toivomme tästä hyvää nostetta curlingille.

Ålands Curlingin toimitusjohtaja Mari Wickströn

Puustisen joukkueessa pelaavat Heidi Hossi, 26, Oona Kauste, 27, Marjo Hippi, 36, ja Maija Salmiovirta, 33.

Reissaaminen kannattaa curlinghallin jään vuoksi

Edes pitkä, jopa 13 tunnin harjoittelumatka Helsingistä Ahvenanmaan saaristoon ja Eckeröön ei paina Puustisen MM-joukkuetta.

Curlinghallin jää täyttää kansainväliset laatuvaatimukset. Jopa Britannian olympiavalmentaja, ruotsalainen Sören Gran vakuuttui harjoitteluolosuhteista vieraillessaan Eckerön curlinghallissa viime vuonna.

- Tämä on mahtava mahdollisuus päästä harjoittelemaan hyville jäille. Samalla ahvenanmaalainen seura on auttanut meitä paljon kauden aikana, hieno juttu meille, Helsingissä asuva Puustinen kiitteli.

- Onhan tämä tosi iso juttu meidän joukkueellemme. Ei kukaan ole ennen avustanut yhtä paljon kuin Ahvenanmaa. Hyvät olosuhteet lajille, ehdottomasti hienoin halli, mitä Suomessa on, Puustinen jatkoi.

Ålands Curlingklubbin seurajohto uskoo, että Puustisen joukkueella on kaikki mahdollisuudet edetä jopa 2018 talviolympialaisiin. Naisten curlingjoukkue ei ole koskaan aiemmin edustanut Suomea olympiaturnauksessa. 

Puustisen joukkueelta odotetaan sitoutumista kolmen vuoden olympiaprojektiin, mikä samalla auttaisi ahvenanmaalaisia lajin markkinoinnissa.

- Saimme loistavan joukkueen edustamaan seuraamme. Media on todella paljon kiinnostunut lajista täällä. Toivomme tästä hyvää nostetta curlingille, Ålands Curlingin toimitusjohtaja Mari Wickströn kertoi.

Vaikka EM-kisat 2014 olivat naisille menestys, Puustinen tietää, kuinka pitkälle maailman kärki on Suomelta päässyt karkaamaan.

- Kaikilla osa-alueilla on kehitettävää. Taktiikka, harjaus, näissä olemme aika kaukana huipuista. Treenituntien nostaminen ja jäällä harjoittelu, fysiikka. Nämä ovat niitä ratkaisevia asioita, joita pitää parantaa.

Petri Sjöblom