Mäkäräinen ei lähde Jämille eikä MM-Faluniin - "Suomalaiselle hiihtourheilulle huono asia"

Yle Puheen hiihtoillassa Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Reijo Jylhä pohjusti ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräisen paljon spekuloitua jatko-ohjelmaa.

urheilu
Kaisa Mäkäräinen
Tomi Hänninen

Kaisa Mäkäräinen joutui vakavasti pohtimaan, osallistuako Jämin SM-hiihtoihin ja tavoitella paikkaa Falunin MM-hiihtoihin vai pitäisikö hänen panostaa vain ampumahiihtoon?

Suomalaista penkkiurheiluväkeä paljon puhuttaneeseen asiaan saatiin lopulta selvyys. Hiihdon päävalmentaja Reijo Jylhä kertoi keskustelleensa viimeisen viikon aikana kahdesti Mäkäräisen kanssa.

- Kaisa teki päätöksensä kokonaisuuden kannalta. Hän ei halunnut riskeerata ampumahiihdon MM-kotikilpailuja Kontiolahdella, eikä siksi osallistu Jämille eikä luonnollisesti myöskään Falunin MM-hiihtoihin, Jylhä paljasti.

Totta kai jos urhelija on sillä tasolla, että hän taistelee MM-mitalista vapaalla kympillä, niin onhan se suomalaiselle hiihtourheilulle aina huono asia

Reijo Jylhä, hiihdon päävalmentaja

Mäkäräinen teki ratkaisunsa täysin omasta aloitteestaan.

Mäkäräisen valmentaja Jarmo Punkkinen oli laatinut Kaisalle etukäteen kaksi harjoitusohjelmaa - toisen Jämin ja Falunin mukaan, toisen Kontiolahti huomioiden.

- Kaisa koki, että hänelle on parempi valmistautua pelkästään Kontiolahdelle. Kunnioitan aina urheilijan päätöstä. Asia on tältä osin käsitelty, korosti Jylhä

Harmittaako Mäkäräisen tekemä päätös hiihdon päävalmentajaa?

- Totta kai jos urhelija on sillä tasolla, että hän taistelee MM-mitalista vapaalla kympillä, niin onhan se suomalaiselle hiihtourheilulle aina huono asia. Tämä kaikki on nyt kuitenkin spekulativista, kun Kaisan päätös on tämä, Jylhä totesi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat