1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Seitsemän suomalaislaskijaa matkaa alppihiihdon MM-kisoihin

Suomen joukkuetta täydennettiin kahdella laskijalla. Andreas Romar vahvisti paikkansa hyvillä Eurooppa-cupin ja FIS-kisan laskuillaan.

Andreas Romar Kuva: Ski Sport Finland

Tammikuun alussa MM-kisajoukkueeseen valittujen urheilijoiden lisäksi kisalipun lunastivat Kristiina Rove ja Joonas Räsänen. Näin kisoissa nähdään kaksi suomalaista naislaskijaa ja suomalaisedustus myös kisat päättävässä miesten pujottelussa.

Molemmilla MM-joukkueeseen uusina valituilla alppihiihtäjillä on kokemusta Pohjois-Amerikan rinteiltä, Rove opiskelee Utahissa ja Räsänen New Mexicossa. Kokemuksen lisäksi laskijat ovat nousukunnossa, josta osoituksena Räsäsen viime viikonlopun 31. sija Kitzbühelin pujottelussa ja Roven hyvät laskut ja useat palkintokorokesijat Pohjois-Amerikan kisoissa.

Kristiina Roven valinta joukkueeseen mahdollistaa myös sen, että Suomi voi osallistua 9. helmikuuta laskettavaan joukkuekilpailuun.

Andreas Romar osallistui tammikuussa Eurooppa-cupin syöksyihin ja super-G -kisaan Val d'Iseressä ja laski super-G:n voittoon FIS-kilpailussa. Tulokset olivat riittävän vakuuttavia kisamatkan varmistamiseen. Ennen MM-kisoja Romar laskee vielä viikonvaihteessa Eurooppa-cupia Crans Montanassa Sveitsissä. Ensimmäiset syöksyharjoitukset MM-kisarinteessä lasketaan 3. helmikuuta Beaver Creekissä.

Alppihiihdon MM-kilpailut käynnistyvät Vailissa 3.2.