Suora

  • Ruka, hypyt
  • Urheiluruutu
  • Monza, päiväkooste
  • Urheiluruutu

Ducksin hurja tammikuu sai jatkoa Vancouverissa - "Kertoo tästä joukkueesta"

Anaheim Ducks jatkaa vakuuttavaa menoaan NHL:n kärjessä. Se on hävinnyt tammikuussa toistaiseksi vain kerran. Tiistaina Vancouverissa kaatui Canucks.

urheilu
Hampus Lindholm ja Sami Vatanen juhlivat.
Hampus Lindholm ja Sami Vatanen juhlivat.AFP / Lehtikuva

*VANCOUVER. *Anaheim Ducks on kerännyt eniten voittoja NHL:n runkosarjassa viime kauden ja kuluvan sesongin aikana. Tiistaina se kaatoi Vancouverissa paikallisen Canucksin lukemin 4-0 ja otti kauden 32. voittonsa. Yhteensä se on voittanut runkosarjassa puolentoista kauden aikana peräti 86 kertaa. Enemmän kuin kukaan muu.

Tiistaina Ducks esitti Vancouverissa vieraspelaamisen aapisesta parin kappaleen verran perusasioita. Kovan työnteko yhdistettynä laadukkaaseen viisikko- ja puolustuspelaamiseen tuotti lopulta joukkueelle jo kuudennen peräkkäisen voiton.

Kokonaisuuden kruunasi maalivahti Fredrik Andersen, joka pelasi kauden kolmannen nollapelinsä.

- Ehjää kuusikymmentäminuuttista haettiin ja se aikalailla saatiin. Haluttiin tauon jälkeen saada jalat heti liikkelle ja ei kyllä otettu jalkaa kaasulta missään vaiheessa. Pelattiin aika ehjä ottelu mun mielestä ja ”Freddie” maalilla kruunasi tämän, Vatanen paketoi Yle Urheilulle Vancouverissa.

Joka päivä parhaimmillaan

Ducks on juuri nyt hurjassa vireessä. Se on pelannut tammikuussa yhdeksän ottelua, joista on se on hävinnyt vain yhden. Voittoputki on tiistain Vancouver-voiton jälkeen kuuden ottelun mittainen. Ducks on jo aiemmin kahdesti yltänyt seitsemän ottelun putkeen, joten joukkue tekee paljon asioita oikein.

- Kyllähän se kertoo tästä joukkueesta. Meillä on aika kova ryhmä tässä kasassa. Johtavia pelaajia on riittävästi, mikä on auttanut, että ollaan pystytty kääntämään paljon yhden maalin otteluita itselle. Maalivahdit pelaa hyvin ja puolustus toimii, niin silloin me voitetaan.

Voittoputket osoittavat joukkueelta myös nöyryyttä. Takin napit eivät ole auenneet peräkkäisten voittojen jälkeen. Fokus on pysynyt olennaisessa.

- Ei täällä ehdi paljon jäädä voittoja tai tappioita murehtimaan, koska seuraava päivä tulee eteen nopeasti. Jokainen tietää, että tämä on 82 ottelun runkosarja ja pudotuspelit päällä. Joka ikinen päivä pitää olla parhaimmillaan, Vatanen muistutti.

Matkoilla on mukavaa

Vaikka Ducks teki juuri NHL-ennätyksen voittamalla yksitoista peräkkäistä kotiottelua putkeen maalin erolla, sen peli kulkee myös vieraissa. Sen rekordi vierasjäiltä viime ja tämän kauden osalta (39-17-7) on niin ikään liigan paras.

Juuri nyt joukkue pystyy mallintamaan pelaamistaan hyvin samalla tavalla niin vieraissa kuin kotona. Se ei häikäise upeilla kuvioillaan, mutta pelaa erittäin työteliäästi molempiin suuntiin. Fyysisyys ja halu mennä ahtaisiin paikkoihin näkyy pelaamisessa.

- Vieraissa pelaaminen on jopa helpompaa. Pidetään hommat helppoina. Kiekot toimitetaan päätyyn, karvataan ne sieltä ja käännetään maalipaikoiksi. Sitten tietenkin puolustetaan tiiviisti. Ei se sen ihmeellisempää ole, Vatanen pyöritteli.

Vieraissa Ducksin pitää viihtyä myös jatkossa, sillä kahdeksasta seuraavasta ottelustaan se pelaa peräti kuusi tien päällä.

20 ja 30

Sami Vatanen oli tiistaina tutun varma Ducksin alakerrassa. Suomalaispuolustaja luuti varmasti omassa päässä kirjaten toiseksi eniten peliaikaa joukkueestaan. Kolmannessa erässä tilille kilahti lisäksi kauden 20. syöttö- ja 30. tehopiste. Suomalaispuolustaja on matkalla huimaan 50 pisteeseen.

- Totta kai pisteet on hieno asia. Se on mun hommaa ja sitä kautta pyrin aika paljon auttamaan tätä joukkuetta. Pyritään laittamaan tasaviisikoin niitä pisteitä sinne päätyyn eikä omiin päin, Vatanen virnuili.

Seuraavan kerran Ducks pelaa ylihuomenna San Josessa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat