Afrikan cupissa hurja lohkotilanne - ratkeaako suosikin kohtalo arvalla?

Afrikan mestaruuskilpailuiden D-lohko on kahden kierroksen jälkeen uskomattoman tasainen, sillä lohkon kaikki neljä kamppailua ovat päätyneet 1-1-tulokseen. Jatkopaikkoja saatetaan ratkaista arvalla.

Norsunluurannikon faneilla riittää jännitettävää. Kuva: EPA / Juri Kotshetkov

Norsunluurannikko on yksi Afrikan mestaruuskisojen voittajasuosikeista. Joukkueen peli on kuitenkin ollut tahmeaa, sillä "Norsut" jäi 1-1-tasapeliin niin Guineaa kuin Malia vastaan.

Tänään joukkue kohtaa lohkon toisen ennakkosuosikin Kamerunin. Norsunluurannikon joukkueessa pelaa Yaya Touren ja Winfried Bonyn kaltaisia tähtiä, mutta joukkueen päävalmentajan mukaan puolustuspää on kokematon.

- Kamerunilla on kokeneita pelaajia joka osastolla. Meillä ei ole Kolo Tourea lukuun ottamatta kokeneita puolustajia, päävalmentaja Herve Renard muistutti.

Kaikki D-lohkon ottelut ovat päättyneet 1-1-tulokseen, joten neljä joukkuetta on tasapisteissä. Lohkon toisessa kamppailussa Guinea mittaa Malin vireen.

Mikäli joukkueiden maaliero ja tehdyt maalit täsmäävät myös illan pelien jälkeen, ratkaistaan jatkopaikat arvalla. Jos molemmat joukkueet päätyvät samaan tasapelitulokseen, arvotaan kaksi jatkoon menijää neljästä. Arpaa tarvitaan myös varmuudella yhden jatkopaikan selvittämiseen, jos toinenkin otteluista päätyy tasatulokseen.

Norsunluurannikolla on kokemusta arpapelistä, sillä vuoden 1998 Afrikan mestaruusturnauksessa Algeria eteni lottopelin jälkeen jatkoon. Joukkue joutuu illan kamppailuun ilman pelikielloista kärsiviä Gervinhoa ja Cheick Tiotea.

Ottelut pyörähtävät käyntiin klo 20.00 ja niiden etenemistä voi seurata teksti-tv:n sivulla 682.