Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

F1-tähti mottoreiden tehoista: "Kaikki haluavat mennä kovempaa"

Red Bullin Daniel Ricciardon mielestä suuremmat hevosvoimat moottoreissa olisi tervetullut uudistus F1-sarjaan.

urheilu
Daniel Ricciardo
EPA

F1-tiimit kokoontuvat ensi viikolla pohtimaan kuinka sarjasta saataisiin vetovoimaisempi moottoreita uudistamalla. Yksi pöydällä olevista ehdotuksista on tehojen lisääminen voimanlähteisiin.

Daniel Ricciardo uskoo, että uudistus otettaisiin kuljettajien keskuudessa innolla vastaan, sillä se erottaisi huiput muista.

- Uskon, että jokaisessa sarjassa tai luokassa haluttaisiin mennä 50 km/h kovempaa, Moto GP:n kaverit mukaan lukien, jotka menevät jo nyt naurettavan kovaa, Ricciardo kertoi Autosportille. (siirryt toiseen palveluun)

Mottoreiden valmistajat ovat sitä mieltä, että pienillä parannuksilla polttoaineen virtauksessa ja muutamilla muutoksilla moottorin mallissa toivotun 1000 hevosvoiman tavoite on mahdollinen.

- Ehkä se erottaisi myös hieman enemmän niitä jätkiä, jotka ovat rohkeita, koska kovempaa pääseminen on aina huippujuttu meille nuorille, australialainen pohti.

Vaikka nykyautot ovat teknisesti haastavia, Ricciardon mielestä viime vuosien vauhdin ja tehojen väheneminen on hieman laskenut sarjan vaatimustasoa.

- Varmastikin nopeavauhtiset mutkat eivät ole niin vauhdikkaita kuin ennen. Omaa aikaani ennen mutkat vedettiin kovempaa, viime kauden MM-sarjan kolmonen totesi.

Lähteet: autosport.com

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat