Northug-tapaus toi maajoukkuejohtajalle vihaviestejä

Norjan hiihtomaajoukkueen johto haluaa Petter Northugin osallistuvan tulevana viikonlopuna maan mestaruuskisoihin. Northug joutui keskeyttämään tämän takia korkeanpaikanleirinsä.

Petter Northug Kuva: Tomi Hänninen

Petter Northug ei ole saanut Norjan hiihtomaajoukkueelta erikoisvapauksia Falunin MM-kisoja varten. Northug olisi halunnut valmistautua arvokisoihin korkeanpaikanleirillä Italiassa, mutta joutuukin nyt osallistumaan viikonlopun mestaruuskisoihin ja osoittamaan olevansa sprinttipaikan arvoinen myös arvokisoissa.

Norjan maajoukkuejohtaja Vidar Løfshus kertoi norjalaiselle VG-lehdelle (siirryt toiseen palveluun), etteivät kaikki hiihtofanit ole sulattaneet Northugin kohtelua, vaan hän on saanut tämän takia vihaviestejä. Løfshusia on haukuttu näissä viesteissä monin eri tavoin.

- Suurin osa näistä viesteistä tulee joko myöhään illalla tai yöllä, jolloin lähettäjä on saattanut ottaa muutaman oluen. Minulla on tapana vastata viesteihin, mutta vastaan asiallisesti enkä putoa lähettäjien tasolle.

Løfshusin mukaan valmentajat ovat myös saaneet vastaavanlaisia vihaviestejä silloin tällöin. Sotshin olympiakisojen aikaan nousi kohu, kun Norjan huoltojoukkueen päällikön tytärtä oli kiusattu koulussa Norjan huollon epäonnistumisten takia.