1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kalevi Numminen: ”Suomen pelaajat ovat liian pieniä”

Suomalaisen jääkiekon juniorivalmennuksessa pitää huolehtia siitä, että nykyistä isompia pelaajia saadaan joukkueisiin. Tätä mieltä on Kalevi Numminen.

Kuva: Tomi Hänninen

75-VUOTIAS JÄÄKIEKKOLEGENDA. Kalevi Numminen on huolissaan Suomen 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen huonosta menestyksestä. Viime vuoden maailmanmestaruus vaihtui pettymykseen Kanadan MM-kisoissa tässä kuussa, kun Suomi pullahti puolivälierissä ulos mitalipeleistä.

Nummisen mukaan Suomen viime vuodenkin mestaruus oli lähinnä vain Juuse Saroksen, Rasmus Ristolaisen ja Teuvo Teräväisen ansiota, ja sitä ennen oli monta huonoa vuotta.

Numminen kertoo, että vika on Suomen pelaajamateriaalissa, ei valmentajissa.

- Suomen pelaajat ovat liian pieniä, kun Ruotsin, Kanadan ja Venäjän jätkät ovat lähes järjestään 185-195 sentin haarukassa. En sanokaan, että Hannu Jortikka olisi epäonnistunut. Mielestäni nyt juniorivalmennuksessa pitää katsoa, että isompia kavereita saadaan jatkossa enemmän joukkueisiin.

Numminen korostaa, että myös pelaajien perustaidot pitää olla sitä luokkaa, että he pystyvät kiekollisina miehinä rakentamaan peliä.

- Puhun kokemuksen rintaäänellä.

Numminen pelasi koko uransa Tapparassa, minkä jälkeen hän toimi saman seuran valmentajana. Hän on myös ollut Suomen A-maajoukkueen päävalmentajana 1970- ja 1980-luvuilla.