Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – välierät
  • Aviopari katoaa
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Komponenttipisteet ja kypsä esiintyminen Korven valttikortteina – "Jos saisin ennätyspisteet rikki"

Kiira Korpi on neljäntenä taitoluistelun EM-kisoissa naisten lyhytohjelman jälkeen. Korpi tietää, ettei hänen vapaaohjelmansa ole teknisesti kaikkein vaikeimpia.

urheilu
Kiira Korpi
Kiira KorpiAFP / Lehtikuva

Kiira Korpi luisteli lyhytohjelmassaan kauden parhaat pisteensä 60,60 ja on ennen vapaaohjelmaa neljännellä sijalla. Korven edessä on kova venäläiskolmikko Jelena Radionova - Elizaveta Tuktamisheva - Anna Pogorilaja.

- Olen tyytyväinen. Toki sinne jäi nyt vähän parantamisen varaa, kun axelissa tuli vähän virhettä alastulossa. Siitä tuli jotain miinuspisteitä. En vielä tiedä, miten piruetit onnistuivat, mutta ainakin päällisin puolin tuntui hyvältä, Korpi pohti Yle Urheilun haastattelussa.

- Oli tosi hienoa luistella. Melkein tuntui kuin olisin kotiyleisön edessä luistellut, sen verran hyvä kannatusjoukko oli täällä.

Valttikorttina komponenttipisteet

Korven mielestä hänen saamansa pisteet olivat hyvät ja suunta oli parempaan päin. Hän tosin muistutti, että hänen maksimitasonsa on vielä paljon parempi.

- Mutta tällä ohjelmalla ja tällä valmistautumisajalla olen tyytyväinen.

Korpi on kolmantena olevaa Pogorilajaa 5,5 pistettä, toisena olevaa Tuktamishevaa 8,42 pistettä ja johtavaa Radionovaa 9,86 pistettä perässä. Korven mukaan lyhytohjelma antoi hyvät eväät vapaaohjelmaan, mutta mitalia hän ei lupaa.

- Mitalia en uskalla tässä lähteä veikkailemaan tai lupailemaan. Keskityn niin kuin tänäänkin omaan suoritukseeni. Tiedän realistisesti, ettei vapaaohjelmani ole teknisesti kaikkein vaikeimpia, mutta minun valttikorttini voivat olla komponenttipisteet ja sellainen kypsä esiintyminen. Jos saan aikaiseksi puhtaan ohjelman, voin olla tosi tyytyväinen. Ja jos saisin ne ennätyspisteetkin rikki, Korpi toivoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat