Northug piikitteli valmentajaa sprinttifiaskon jälkeen: ”Arild Monsenin muistohiihto”

Petter Northug joutui keskeyttämään korkeanpaikanleirinsä Norjan mestaruuskisojen takia. Northug jäi sprinttifinaalissa viimeiseksi.

Petter Northug Kuva: Tomi Hänninen

Petter Northug joutui antamaan näyttöjä sprinttikunnostaan Norjan mestaruuskisoissa ja keskeytti tämän takia Italian korkeanpaikanleirinsä. Northug ei ollut tästä mielissään, mutta maajoukkueen valmennusjohto ei antanut hänelle vaihtoehtoja.

Perjantain sprinttikisa oli Northugin kannalta fiasko: hän jäi finaalissa viimeiseksi. Kisan jälkeen Northug piikitteli ennen kaikkea maajoukkueen sprinttivalmentajaa Arild Monsenia, joka vaati tähtihiihtäjää mestaruuskisoihin.

- Se on sillä tavalla, että tätä voi kutsua Arild Monsenin muistohiihdoksi, Northug totesi VG:n mukaan (siirryt toiseen palveluun)kisan jälkeen.

Surkea valmistautuminen takana

Maajoukkueen johtaja Åge Skinstad piti Northugin heittoa huumorina.

- On tärkeää, että on huumoria. Jos ei pysty pitämään hauskaa, ei tästä tule mitään, Skinstad sanoi ja antoi muiden päättää, oliko Northugin heitossa perää.

- Sen saa jokainen päättää itse, mutta on selvää, että se oli tarkoitettu vitsiksi. Ei ole epäilystäkään, etteikö ollut oikea veto Petterille kisata tänään. Hän tarvitsi sitä. Se oli helppo nähdä.

Northug myönsi, että hän oli valmistautunut kisaan erittäin huonosti korkeanpaikanleirin takia.

- Minulla ei ollut vauhtia ja se olisi ollut tärkeää tällä radalla.

Norjan sprinttimestaruuden voitti Timo Andre Bakken ennen Sondre Turvoll Fosslia ja Emil Iverseniä. Naisten mestaruuden voitti Ingvild Flugstad Östberg, toiseksi tuli Kari Vikhagen Gjeitnes ja kolmanneksi Maiken Caspersen Falla.