Suora

  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

"Kärpät oli paras joukkue ketä vastaan on pelattu"

Sport sinnitteli Ville Hostikan torjuntojen turvin tasatilanteessa pelin puoliväliin saakka.

urheilu
Tomek Valtonen Jyväskylässä
Tomi Hänninen

Kärppien kolmannessa ylivoimapelissä Saku Mäenalanen löysi aukon Hostikan suojusten välistä ajassa 32.33. Arto Laatikainen ja kärsivällisen poikittaissyötön anatanut kultakypärä Joonas Donskoi pohjustivat maltilla maalin.

Kärppien 2-0 maalia kelattiin minuuttitolkulla videolta. Ajassa 37.14 Simon Suoranta ohjasi Adam Masuhrin laukauksen ohi Hostikan.

Toisen syöttöpisteen merkkautti Kärppien työhevonen Juho Keränen. Kolmannessa Kärpät sinetöi voittonsa tehoketjun Junttila (0+1)- Kemppainen ( 1+1)- Donskoi (1+2) tärkeillä maaleilla.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen joukkueensa tiiviyteen.

- Tänään meillä erittäin hyvä joukkue. Kärsivällisyys riitti ja koko joukkue oli hyvä. Sport puolusti hyvin, mutta parempia oltiin. Kemppaisen ketju oli Junttilan paluun myötä taas sitä mitä pitääkin. Saku Mäenalasen maalit (2+0) olivat tärkeitä.

Sportin pääkäskyttäjä Tomek Valtonen oli lyhytsanainen.

- Kärpät oli parempi. Ei oltu tarpeeksi tiiviitä. Sportin parasta tänään oli hyvä tsemppi. Kärpät oli kyllä paras joukkue ketä vastaan tähän mennessä on pelattu.Se oli todella tiivis viisikko ja he olivat vahvoja kaksinkamppailuissa.

Mäenalasella maaliputki Pitkään alkukaudella Hokissa pelannut 20-vuotias Saku Mäenalanen on löytänyt Patrik Davisin rinnalla maalijyvän.

Tänään hän osui jo kolmannessa pelissä peräjälkeen. Molemmat tämäniltaiset maalit syntyivät suoraan syötöstä.

- Ihan tasapainoinen 60 minuuttia pelattiin.Keskityttiin omaan tekemiseen. Pidettiin koko peli kasassa. - Sain molempiin maaleihin hyvät syötöt. Ensin Donskoilta, veto vähän epäonnistui, mutta meni silti längistä. Toiseen sain hyvän passin Davisilta ja lauoin suoraan. Taisi mennä kainalosta sisään. Onnistumiset ruokkii itseluottamusta. Nyt pitää nauttia tästä.

Juhopekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat