Kiira Korvelle karvas pettymys - "Toivoin ihmeparantumista"

Kiira Korpi joutui vetäytymään taitoluistelun EM-kisojen naisten vapaaohjelmasta. Korpi sairastui vatsatautiin ja kuumeeseen.

urheilu
Kiira Korpi
Kiira Korpi joutui jäämään pois EM-vapaaohjelmasta.EPA

TUKHOLMA. Kiira Korpi joutui jättämään naisten vapaaohjelman väliin taitoluistelun EM-kilpailuissa Tukholmassa. Korpi sairastui perjantaina vatsatautiin ja kuumeeseen.

Kiira Korpi teki loistavan paluun arvokisajäälle, kun hän luisteli neljänneksi lyhytohjelmassa torstaina. Uusi takaisku kahden vuoden tauon jälkeen harmitti Korpea.

  • Perjantaina oli jo vähän outo olo. Päivän mittaan oireet pahenivat ja kuume nousi. Pelkäsin illalla, että näin käy, mutta toivoin kovasti, että yön aikana tapahtuisi käänne parempaan, surullinen Korpi kommentoi.

Vatsatautia on ollut liikkeellä luistelijoiden keskuudessa, ainakin jäätanssijoilla.

  • Turha miettiä, mistä tämän taudin olen saanut. Fakta on se, että sairastuin sen verran pahasti, etten pysty luistelemaan, Korpi kommentoi.

Korpi jätti jo perjantaina harjoitukset väliin.

  • Kävin vielä aamulla kokeilemassa alkuverryttelyä, mutta olo oli sellainen, ettei kilpailemisesta olisi tullut mitään. Konsultoin myös liiton lääkäriä ja totesimme, että riskit ovat liian suuret.

MM-kisat odottavat maaliskuussa

Nuutuneen oloinen Korpi näki EM-kokemuksessa kuitenkin paljon positiivista.

  • Onneksi sain näytettyä onnistuneen lyhytohjelman. Nyt tavoitteena on tulla terveeksi, levätä pari päivää kotona ja lähteä ensi keskiviikkona Saksaan harjoittelemaan.

Korvella on vielä mahdollisuus näyttää osaamistaan maaliskuun lopussa Shanghain MM-kisoissa. Siihen mennessä on ohjelmiin tarkoitus saada lisää vaikeutta. Korpi ei aio käyttää valmentajansa Carlos Avila de Borban lisäksi muuta apua hyppyvalmennuksessa.

  • Nyt on tärkeintä saada toistoja ja lisätä harjoitusmääriä. Kolmoistulppi on tärkeä hyppy, se täytyy saada kuntoon ja sitä kautta lisätä vaikeutta elementteihin.

Korpi oli onnellinen saamastaan huomiosta ja pahoillaan, kun ei voinut esiintyä tänään faneilleen.

  • Olisi ollut mahtavaa luistella kannattajien edessä. Kotijoukotkin ovat tänään tulossa Globeniin. Jos jaksan, vilkaisen kisaa televisioista. Kauhean huikeat fiilikset ei siihen kuitenkaan tällä hetkellä ole, väsynyt Korpi päätti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat