Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Skoda palaamassa MM-ralliin - Latvalan rinnalle toinen suomalaiskuski

Rallin MM-sarjassa nähtäneen kuluvalla kaudella sittenkin kaksi suomalaista.

urheilu
Esapekka Lappi katsoo kaukaisuuteen.
Vihdoinkin! Esapekka Lapin taitojen on tiedetty riittävän MM-ralleihin. Nyt nuorukainen saa mahdollisuuden osoittaa taitonsa uuden Skoda Fabia R5:n ratissa.Miika Wuorela

Huhut ovat nostamassa pääasiassa EM-tason ja Aasian-Tyynenmeren -rallisarjan kilpailuja tahkonneen Skodan takaisin MM-tasolle. Mikäli tiimi etenee tavoitteensa mukaisesti, nähdään keväällä Jari-Matti Latvalan lisäksi suomalaisista myös Esapekka Lappi MM-tason rallissa.

Vuosia S2000 -autollaan kilpaillut tiimi saa uutta puhtia kisatouhuihin, kun lukuisia testikilometrejä niellyt uusi Fabia vihdoin talutetaan areenalle.

Uusi Skoda Fabia R5 saa luokituksensa 1. huhtikuuta. Tiimi on jo asettanut tavoitteekseen palata MM-ralleihin heti toukokuun lopun Portugalin osakilpailussa. Lappi voitti luokkansa Portugalissa 2013, mutta kyseessä oli harvinainen vierailu rallimaailman huipulle.

Kyseisen vuoden Lappi tahkosi ralleja Aasiassa, ollen todella ylivoimainen useissa ralleissa. Viime kaudella plakkariin napsahti rallin EM-titteli.

Nyt 24-vuotias tähtikuljettaja noussee pysyvästi MM-ralleihin, kun tshekkitiimi vihdoin on palaamassa lajin kovimmalle tasolle.

Tiimin kuljettajina kilpailuissa ajavat rallin hallitseva Euroopan mestari Lappi, sekä saksalainen herrasmieskuljettaja Armin Kremer. Yhdessä autossa saatetaan myös nähdä nouseva saksalaisnimi Fabian Kreim.

Miika Wuorela

Lähteet: http://www.revistascratch.com/

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat