1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Salama-alku ei lamauttanut - Real Madrid lanasi ManUn ex-managerin joukkueen

Real Sociedad joutui taipumaan selvin lukemin Santiago Bernabeulla. Karim Benzema oli kovassa vireessä.

Kuva: AFP / Lehtikuva

David Moyesin luotsaamalla Real Sociedadilla oli kokemusta jättiläisen kaadosta jo talvelta, kun joukkue onnistui kukistamaan Barcelonan kotonaan 1-0.

Hetkellisesti jättiyllätys näytti muhivan myös Santiago Bernabeulla, kun Aritz Elustondo pääsi pukkaamaan vierailijat johtoon alle minuutissa.

Madridilaiset eivät kuitenkaan lamaantuneet, vaan James Rodriguez toi isännät tasoihin pelin kolmannella minuutilla. Lopulta isännät veivät pisteet lukemin 4-1 (2-1).

Sergio Ramos tälläsi lähietäisyydeltä 2-1 ennen puolen tunnin täyttymistä ja kotijoukkueella oli mahdollisuus kaunistella lukuja vielä ennen taukoa. Karim Benzeman hieno esityö kuitenkin valui hukkaan, kun James ja Gareth Bale arpoivat rangaistusalueella. Walesiläinen otti vedon, mutta pallo kimposi ohi vastustajan puolustajasta.

Toisen puolikkaan alkuun Real Madrid tuli vakuuttavasti. Karim Benzema vei lukemat 3-1:een 52. minuutilla.

Valkopaidoilla oli jopa varaa tuhlailla pitkin toista puoliaikaa, mutta Benzema väläytti taitojaan upealla maalilla 76. minuutilla. Sociedad epäonnistui kulmapotkun purkamisessa ja pallo jäi pyörimään alueelle. Pienen kierrätyksen jälkeen Benzema sai pallon rangaistusalueen kulmalla ja täräytti upean kierteisen vedon oikeaan yläkulmaan.

Real Madrid jatkaa voiton jälkeen Espanjan liigan kärjessä neljän pisteen erolla Barcelonaan.