Määttä ja Ahonen hyytyivät toisella kierroksella

Avauskierroksella ilahduttaneet Jarkko Määttä ja Janne Ahonen eivät onnistuneet toisella kierroksella mäkihypyn maailmancupissa Willingenissä, Saksassa. Määttä oli lopulta 17:s ja Ahonen 30:s.

Kuva: Tomi Hänninen

Jarkko Määttä väläytti mäkihypyn maailmancupin osakilpailun avauskierroksella Willingenissä. Määttä loikkasi ensimmäisellä hypyllään 139,5 metriä ja sai pisteet 119,1. Määttä oli avauskierroksen jälkeen sijalla 11.

Määttä pisti kaiken peliin toisella kierroksella. 20-vuotias nuorukainen ei kuitenkaan onnistunut avauskierroksen tavoin. Hän liiteli toisella hypyllään 126 metriä ja sai yhteispisteet 216,3. Lopulta Määttä oli 17:s. Määtän kautta aikojen paras sijoitus maailmancupissa jäi tällä kertaa haaveeksi.

Määtän sijoittui viime kaudella Innsbruckin yhden kierroksen kisassa yhdeksänneksi. Kuluvan kauden paras noteeraus on Venäjältä. Hän oli joulukuussa käydyssä tynkäkisassa 12:s.

Kaksinkertainen maailmancupin voittaja (2004 ja 2005) Janne Ahonen päätyi sijalle 30. Ahonen hyppäsi avauskierroksella 129,5 metriä ja oli 29:s. 37-vuotiaan konkarin toinen hyppy epäonnistui täysin. Hypylle tuli mittaa vain 98,5 metriä ja Ahonen jäi 46,5 pisteen päähän sijasta 29. Ahonen sai yhden maailmancupin pisteen. Muita suomalaisia ei ollut kilpailussa mukana.

Kilpailun voitto meni kotiyleisön riemuksi Severin Freundille. Saksalainen kukisti toiseksi tulleen norjalaisen Rune Veltan yhdellä pisteellä. Roman Koudelka oli kolmas.