1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Seistola vaikeuksissa Helsingin MM-superendurossa

Ensimmäinen Suomessa ajettu superenduron MM-osakilpailu päättyi Taddy Blazusiakin juhliin. Matti Seistola oli 12:s.

Matti Seistola. Kuva: Marko Vihriä

Enduron MM-pronssimitalisti Matti Seistola joutui toteamaan ”sisarlaji” superenduron haasteet liian koviksi, kun MM-sarjan kolmas osakilpailu ajettiin sunnuntaina Helsingin Messukeskuksessa. Seistola oli yhteistuloksissa 12:s.. Voittoon ajoi MM-sarjaa johtava Puolan Taddy Blazusiak.

- Rata ja koko kisatapahtuma oli hieno, mutta ajoni ei kulkenut lainkaan. Olen erityisen pettynyt siihen, että ajoni meni jokaisella ajokerralla huonommaksi. Menon olisi pitänyt parantua, kun rata tuli tutummaksi, Seistola kummasteli.

- Kolmen kärki ajoi kovaa ja taitavasti. Sijat 4-7 olivat kuitenkin aivan otettavissa. Olisi ollut hienoa näyttää suomalaisyleisön edessä kunnon vetoa.

Kilpailun toinen suomalainen oli Toni Eriksson, joka ajoi ensimmäistä kertaa kilpaa superendurossa. Hän oli kolmieräisen finaalin yhteistuloksissa 15.

Viisinkertainen maailmanmestari Blazusiak joutui todella tiukoille amerikkalaisen Cody Webbin kanssa. Webb keräsi yhtä monta pistettä kuin Blazusiak, mutta viimeisen erän voitto takasi ykköstilan puolalaiselle.

- Rata oli hyvä, mutta ohituspaikkoja oli huonosti. Piti olla aika röyhkeä, että pääsi ohi. Minulla oli myös hieman ongelmia pyöräni säätöjen kanssa, mutta nautin silti kisasta. Tärkeintä oli kasvattaa etumatkaa MM-sarjassa, Blazusiak kertoi.