Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Katowice Minor CS:GO
  • Bandyliiga: Akilles - Narukerä
  • Zakopane, miesten joukkuekilpailu
  • Urheiluruutu
  • Lumilautailun MC: Laax, lumilautailun halfpipe
  • Wengen, miesten syöksylasku
  • Hiihdon Ski Classics
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Golfin naisten Euroopan kiertueella ennätysmäärä suomalaisia

Golfkauteen tuo mielenkiintoa myös olympiapaikkojen tavoittelu Rio de Janeiron kisoihin vuonna 2016.

urheilu
Golfmailoja
EPA

Euroopan kiertueella pelaa alkavalla kaudella peräti kahdeksan suomalaisnaista, joista kuudella on kiertueelle täysi pelioikeus. LET-kiertueella ovat mukana Noora Tamminen, Minea Blomqvist-Kakko, Linda Henriksson, Elina Nummenpää, Ursula Wikström ja Marika Voss. Krista Bakker ja Sanna Nuutinen pelaavat rajoitetulla pelioikeudella.

Menestynein suomalainen Euroopan kiertueella on Blomqvist-Kakko, joka on urallaan voittanut kaksi Euroopan kiertueen kilpailua (2004 ja 2008). Viime kaudella kiertueen paras suomalainen oli 24-vuotias Tamminen, jolla on alkamassa uran kolmas kausi Euroopan korkeimmalla tasolla.

- Tämä on erilainen kausi kuin kaksi ensimmäistä. Ensimmäinen kausi meni siinä, kun vasta siirryin ammattilaiseksi. Viime kausi oli vielä totuttelua kiertueen arkeen. Nyt olen valmistautunut pärjäämään siellä, Tamminen kertoo tavoitteistaan.

Menestys tämän kauden kisoissa toisi suomalaiselle myös paikan ensi vuoden Rio de Janeiron olympiakisoihin. Maailman rankingiin perustuva karsinta alkoi viime heinäkuussa ja päättyy kesällä 2016. Olympiakisoihin pääsee mukaan 15 maailmanlistan parasta pelaajaa ilman maakiintiöitä.

Kaikkiaan niin naisten kuin miesten turnaukseen kelpuutetaan 60 maailmanlistan parasta, kustakin maasta kuitenkin enintään kaksi pelaajaa. Jos olympiapaikat jaettaisiin nyt, olisivat Tamminen (olympiarankingissa sijalla 52. ja maailmanlistalla sijalla 314.) ja Blomqvist-Kakko (53. ja 333.) molemmat mukana kisoissa. Suomalaismiesten puolella Mikko Ilosen ranking riittäisi tällä hetkellä olympiapaikkaan.

Muun muassa Tammista ja niin ikään Euroopan kiertueella pelaavaa Ursula Wikströmiä valmentava Petteri Nykky uskoo, että Riossa nähdään kaksi suomalaisnaista.

- Ihan ehdottomasti. Toki tarvii hyvän kauden tänä vuonna ja ensi vuonnakin pystyy vielä nopeastikin nousta. Se on erittäin realistista ja mä näen, että niin tulee myös käymään, Nykky vakuuttaa.

Tamminen aloittaa kautensa 12. päivä helmikuuta Australiasta. Ennätysmäärä maannaisia samalla kiertueella tuo tamperelaiselle lisää motivaatiota myös oman pelin kehittämiseen.

- Kun suomalainen menestyy, se tuo lisää energiaa. Loppuvuodesta olimme Kiinassa kisoissa, missä olimme minä, Ursula (Wikström) ja Minni (Minea Blomqvist-Kakko). Olin itse pelannut muutaman väylän, kun katsoin, että Minni johtaa kisaa.

- Meillä on aina tulostauluja ja näin siellä Minnin nimen. Mulle tuli siitä valtava buusti, että vitsi, mäkin haluan! Sitten pelasinkin tosi hyvin sen kierroksen. Olimme Minnin kanssa kakkosina avauskierroksen jälkeen, Tamminen kertoo käytännön esimerkin suomalaispelaajien merkityksestä.

*Petra Manner
*
Yle Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat