Hyppää sisältöön

Loukkaantumisista kärsinyt Romar: ”Usko on ollut koetuksella”

Andreas Romar starttaa keskiviikkona ensimmäisenä suomalaisena Beaver Creekin MM-kisarinteeseen miesten supersuurpujottelussa.

Andreas Romar Kuva: AFP / Lehtikuva

BEAVER CREEK. Joulukuussa maailmancupin syöksyharjoituksissa Italian Val Gardenassa kaatunut ja polvensa loukannut – mutta vammasta nyt jo toipunut vaasalainen odottaa kuitenkin eniten lauantain syöksyä.

- Kun laskee monta kisaa niin jokainen laji on mahdollisuus. Mutta syöksy on se pääjuttu. Se on kaikkien arvokkain ja siitä ehkä itsekin odottaa eniten. Se vaan on se siistein kisa, tunnelmoi Romar viimeisteilyharjoituksissaan Vailissa.

Romarilla on puolustettavaan kahden vuoden takaisista Schladmingin MM-kisoista juuri syöksyn viides ja alppiyhdistetyn neljäs sija.

- Treenasin alppiyhdistetyn pujottelua muutaman päivän Euroopassa ennen tänne tuloa. Laskin ihan hyvin ja odotan ihan mielenkiinnolla mitä siitäkin kisasta tulee, Romar valottaa tavoitteitaan.

Kahden vuoden takaisten saavutusten jälkeen Romarin tie tuntui olevan auki mihin vain. Ikävä kantapäävamma piti kuitenkin 25-vuotiaan suomalaisen poissa rinteistä koko olympiatalven ja viime syksyn paluuta hidasti joulukuinen polvivamma. Usko on välillä ollut koetuksella.

- On tässä ollu vaikeitakin hetkiä, loukkaantumisen jälkeen on aina hankalaa. Kaverit ja lähipiiri ovat olleet kuitenkin tärkeitä, he ovat auttaneet aina ja jaksaneet kuunnella kiukutteluani, kiittelee yksin suomalaisena vauhtilajeja laskeva Romar.

- Jossain vaiheessa sitä kuitenkin onneksi aina tajuaa, että kiukuttelun sijasta on ruvettava vaan hommiin.

Hommia Romar saa MM-kisoissa tehdäkin, kun viikon aikana lasketaan yhteensä kolme kisaa. Ja vapaa-aika, siihenkin on olemassa omat suunnitelmansa.

- Jotain kuivatreeniä täytyy vetää ja tv:stä aion katsoa vähän NHL:ää, Romar naurahtaa.

Lähetys miesten supersuurpujottelusta alkaa Yle Fem kanavalla keskiviikkona klo 19.55.

.
.