Fenninger vei jännitysnäytelmän, Vonn jätettiin pronssille

Itävallan Anna Fenninger nappasi super-G:n olympiakullan jatkeeksi myös maailmanmestaruuden. Fenninger voitti MM-kullan hyvin pienellä marginaalilla.

urheilu
Anna Fenninger voitti MM-kultaa super-G:ssä
Anna Fenninger voitti uransa toisen MM-kultamitalinsa.EPA

Alppihiihdon MM-kisat Vailissa Yhdysvalloissa käynnistyivät tiistaina itävaltalaisjuhlilla, kun Anna Fenninger voitti naisten supersuurpujottelun maailmanmestaruuden. Fenninger kukisti toiseksi tulleen Slovenian Tina Mazen 0,03 sekunnilla.

Kilpailun suurin ennakkosuosikki Yhdysvaltojen Lindsey Vonn jätettiin kisassa kolmanneksi. Kotimaisemissaan kilpaillut Vonn ei onnistunut laskunsa alkupätkällä, ja vahvasta lopusta huolimatta hän jäi Fennigeristä 0,15 sekuntia.

Fenninger oli jo ennen kisaa yksi vahvmipia voittajakandidaatteja. Itävaltalainen voitti muun muassa viime vuonna maailmancupin kokonaiskilpailun, ja tämän lisäksi hän juhli Sotshissa olympiakultaa supersuurpujottelussa.

Maailmanmestaruus oli Fenningerille uran toinen. Fenninger voitti vuonna 2011 Garmisch-Partenkirchenissä alppiyhdistetyn MM-kultaa.

Kilpailun alku viivästyi puoli tuntia lumipyryn sekä etenkin kovan tuulen vuoksi. Kisarataa jouduttiin myös lyhentämään kovien tuulenpuuskien vuoksi.

Kisassa ei ollut mukana suomalaisia. Ensimmäisenä suomalaisena kisarinteessä nähdään huomenna Andreas Romar, joka kilpailee miesten supersuurpujottelussa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat