1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tapparan kakkosen ura oli onnekas

Yle Urheilun juttusarjassa esitellään suomalaisten liigaseurojen jäädytettyjä pelinumeroita ja helmikuun aluksi vuoron saa Tapparan Kalevi Numminen kakkosineen.

Kuva: Tomi Hänninen

Nuori puolustaja Numminen sai pelinumeronsa uransa alkuvaiheilla perintönä.

- Matti Rintakoski oli päättänyt uransa ja numeroa tarjottiin minulle. Kakkosen kantaminen oli kunnia-asia ja olihan siinä suuret saappaat täytettävänä, Numminen muistelee vuoden 1957 tapahtumia.

Numminen pelasi Tapparassa 12 kautta, aikoina, jolloin tapparalaisuus oli loistossaan. Myöhempinä vuosina Nummisen rooli Tapparassa muuttui kaukaa viisaasta valmentajasta toimitusjohtajaan. Nummisen valmentajavuosina suomalainen jääkiekko otti aimo harppauksia kohti ammattilaisuutta, mies on jättänyt jälkensä Tapparan lailla Leijona-maajoukkueen historiaan.

Nummisen arkistosta löytyy paitsi vanhoja pelipaitoja myös muita uran varrelta taltioituja muistoesineitä. Vuoden 1957 Tapparan jäsenkortti, pieni ja pahvinen, tuntuu tänäkin päivänä kultakimpaleelta.

- Mähän olen ollut yhden seuran mies aina. Ja hyvin onnekas, Numminen kuvaa kiitollisena uraansa.

- Kaiken huipentuma on kuitenkin se kakkonen Hakametsän katossa. Mitalit ja maalit löytyvät Jääkiekkokirjan sivuilta mutta kakkonen, se on hallin katossa aina. Kautta aikain ensimmäinen Tapparan jäädyttämä pelinumero, Numminen muistuttaa.