Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM

Kommentti: Kari Jalonen on valmis kääntämään kaikki kivet

Kari Jalosen perusteellinen valmistautuminen tulee esiin siinä, että kaikki mahdolliset ja mahdottomat pelaajakortit käännetään ennen MM-kisoja, kirjoittaa Yle Urheilun Jussi Saarinen.

urheilu
Kari Jalonen
Kari JalonenTomi Hänninen

TUKHOLMA. Ville Leino, Petri Kontiola, Jesse Joensuu, Janne Pesonen.

Kaikki kokeneita, monissa kansainvälisissä kiekkokapinoissa marinoituja suomalaispelimanneja. Jokainen heistä on joutunut kokemaan tällä kaudella ammattilaisjääkiekon karumman puolen: kun asiat ovat lähteneet väärään suuntaan ja luotto jäänyt vähiin, on jokaisella ollut edessään tyly seuranvaihto liigasta toiseen, uuden nosteen toivossa.

Leijonien uusi päävalmentaja Kari Jalonen ei ole näiden pelaajien saamista ”kolhuista” juurikaan hämääntynyt. Kvartetin kokemus ja potentiaali kaukalossa eivät ole vuosien saatossa jääneet keneltäkään valmentajalta huomaamatta.

Siksi Jalonen ei ole hetkeäkään epäröinyt ottaa näitä miehiä näytille Leijoniin kauden aikana pelaajien vaihtelevista käänteistä huolimatta. Moni muu valmentaja luultavasti olisi, vaikkapa Ville Leinon kohdalla.

Kari Jalonen tunnetaan aina tunnollisena, asioihin perusteellisesti paneutuvana sekä pedanttina valmentajana, joka tekee kotiläksyt aina huolellisimman kaavan mukaan. Uuden päävalmentajan valmennusfilosofiassa yksi seikka nousee myös aina näkyvästi esiin: hyvä ja perusteellinen valmistautuminen.

Jalosen perusteellinen valmistautuminen tulee esiin juuri tässä: kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin (?) pelaajakortit päävalmentaja haluaa kääntää mahdollisimman tarkasti kauden aikana, kun kevään MM-kokoonpanoa hahmotellaan. Suomen kaltaisen, aina rajallisella pelaajamateriaalilla operoivan kiekkomaan on luonnollisesti maksimoitava kaikki mahdollisuudet pelaajavalinnoissa.

Jokainen potentiaalinen MM-kisapelaaja saa Jalosen maajoukkueessa kauden aikana näyttösauman, jos pelaajan intohimo, halu laittaa kaikki peliin sekä sitoutuminen Leijonien yhteisiin arvoihin ovat tapissa.

Niin, ja jos kaukalossa pelaajalla riittää lisäksi nopeutta sekä valmiutta vastata kansainvälisten pelien entistä kasvavaan fyysisyyteen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat