Liiganousija riitelee pelaajien kanssa nousubonuksista – jopa oikeustoimet mahdollisia

Jääkiekon SM-liigaan nouseva Kouvolan KooKoo ja osa viime kauden Mestis-mestarijoukkueen pelaajista on riitautunut nousubonuksista.

urheilu
KooKoo, Kouvolan jäähalli
Tomi Hänninen

Suomen jääkiekkoilijat ry eli pelaajayhdistys yrittää sovitella tällä hetkellä riitaa KooKoon ja osan viime kauden joukkueen pelaajien välillä.

Riidan aiheena ovat SM-liiganousua koskevat bonukset. KooKoo voitti viime keväänä Mestiksen ja pääsi anomaan paikkaa liigaan kaudelle 2015–16. Lisenssitoimikunta hyväksyi syksyllä KooKoon liigahakemuksen ja bonusrahat nousivat tämän myötä myös vahvemmin pinnalle.

- Pelaajilla oli sopimuksissa eri suuruisia liiganoususta tulevia bonuksia. Nyt KooKoo ei halua niitä maksaa, mutta meidän näkemyksen ja tulkintojen mukaan ne heille kuuluvat, pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela kertoo Yle Urheilulle.

Olen seuraavaksi yhteydessä KooKoon kanssa ja ehdotan neuvottelua. Jos se ei neuvottelulla etene, niin sen jälkeen asiaan haetaan ratkaisua välimiesmenettelyssä tai alioikeudessa.

Jarmo Saarela, SJRY

- Alun perin oli 11 tai 12 pelaajaa, joilla oli tämmöinen sopimus. Muutama on sopinut KooKoon kanssa asian omalla tavallaan ja nyt olen luvannut kahdeksan pelaajan sopimusasiaa hoitaa. Osa pelaajista ei pelaa enää Kouvolassa, Saarela jatkaa.

KooKoo on tulkinnut pelaajasopimuksia eri tavalla. Kouvolalaisseuran toimitusjohtaja Sakari Välimaan mukaan liigakarsintojen hautaaminen syksyllä 2013 vaikuttaa asiaan.

- Liigakarsintoja ei pelattu viime keväänä ja siitä tehtiin jo päätös aiemmin syksyllä. Kun näitä karsintoja ei pelattu, niin liigakarsintabonuksiakaan ei voida maksaa, Välimaa sanoo.

Eli oliko teidän mukaan kyse liigakarsintabonuksista eikä nousubonuksista?

- Pelaajasopimukset ovat meidän ja pelaajien välisiä, eikä meidän tarvitse niitä julkisuudessa käsitellä, Välimaa toteaa, eikä halua kommentoida asiaa sen enempää.

Pelaajayhdistyksen mukaan liigakarsintojen peruminen on huono syy.

- Eihän se pelaajien murhe ole. He tekivät kauden aika työn kaukalossa ja mahdollistivat mestaruudellaan sen, että KooKoo pääsi anomaan liigalisenssiä. Emme lähtisi tätä asiaa riitauttamaan, jos pelaajilla ei meidän mielestä olisi oikeutta korvaukseen, Saarela sanoo.

- Jokaisen pelaajan kohdalla on kysymys tuhansista euroista.

Saarelan mukaan pelaajien sopimuksissa on kohdat, joiden mukaan Mestis-mestaruudesta saa tietyn bonuksen ja liiganoususta myös tietyn rahasumman.

- Olen seuraavaksi yhteydessä KooKoon kanssa ja ehdotan neuvottelua. Jos se ei neuvottelulla etene, niin sen jälkeen asiaan haetaan ratkaisua välimiesmenettelyssä tai alioikeudessa, Saarela valaisee.

- Todennäköisesti ensi viikolla selviää, tuoko neuvottelut tulosta vai lähteekö oikeusprosessi käyntiin, pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja jatkaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat