"Jokerit nostettu heti kepin nokkaan"

Jokerit ihmettelee, miksei suomalaisten CHL-seurojen laitamainoksiin ei ole puututtu.

Kuva: Tomi Hänninen

Poliisihallituksen arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiho kertoi perjantaina Yle Urheilulle, että poliisi on lähettänyt selvityspyynnöt Helsingin Jokereiden lisäksi jääkiekon CHL-liigaan osallistuneille suomalaisseuroille. Selvityksiä pyydetään seurojen yhteistyöstä sarjaa sponsoroivan NordicBetin kanssa.

Laihon mukaan vedonlyöntisivuston kanssa tehdystä yhteistyöstä kieltopäätöksen saanut Jokerit valikoitui ensimmäisenä poliisin selvityksen kohteeksi resurssisyistä.

Jokereiden asianajajaa Kim Kyntölää tämä ihmetyttää.

- Ehkä he eivät halunneet käydä kahden rintaman sotaa. Täytyy muistaa, ettei Jokereiden ja NordicBetin välinen yhteistyö ole näkynyt millään tavalla Suomessa, lukuun ottamatta tiedotusvälineitä.

Kyntölä huomauttaa, että suomalaisten CHL-seurojen kotikaukaloita ovat sarjan otteluissa komistaneet vedonlyöntiyhtiöön yhdistetyt, Jokereiden peliasuissakin nähdyt No Logo -mainokset.

- Tiettävästi laitamainoksiin ei ole puututtu millään tavalla. Ehkä tässä on Jokerit nostettu heti kärkeen kepin nokkaan. CHL-asia ei tietysti minulle kuulu, mutta kyllähän se oudoksuttaa, Kyntölä sanoo.