Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jokerit noudattaa Poliisihallituksen kieltopäätöstä - peliyhtiön mainokset pois pelipaidoista

KHL:ssä pelaava Helsingin Jokerit teki maanantaina sisäisessä kokouksessaan päätöksen Poliisihallituksen antaman markkinointiyhteistyön kiellon jatkotoimista.

urheilu
Jokereiden logo.

Yle Urheilu uutisoi viime viikolla, että Suomen arpajaislain toteutumista valvova poliisihallitus on antanut Helsingin Jokereille kieltopäätöksen koskien seuran ja ruotsalaisen uhkapeliyhtiön markkinointiyhteistyötä. Jokerit on pelannut vierasotteluissaan peliyhtiön markkinointiviesti pelipaidassaan, ja lisäksi peliyhtiö on muun muassa jakanut Suomessa lippuja Jokerien otteluihin.

Poliisihallituksen tulkinnan mukaan Jokerien ja peliyhtiön toiminta rikkoo arpajaislakia, jonka mukaan rahapelien markkinointi on Suomessa kielletty muilta kuin Veikkaukselta, Raha-automaattiyhdistykseltä ja Fintotolta. Jokerit sai poliisihallitukselta kiellon lopettaa yhteistyö 16.2. mennessä 100 000 euron sakon uhalla.

Yle Urheilun tavoittama Jokerien toimitusjohtaja Jukka Kohonen kertoo, että Jokerit aikoo poistaa logot pelipaidoistaan määräaikaan mennessä.

- Jokerit noudattaa Suomen arpajaislakia. Olemme päättäneet ottaa kyseiset mainokset pois peliasuista kieltopäätöksen mukaisesti, Kohonen kommentoi.

Jokereilla on mahdollisuus valittaa kieltopäätöksestä hallinto-oikeuteen. Mahdollisesta valituksesta ei ole vielä tehty päätöstä.

- Meillä on 5.3. asti aikaa tehdä valitus. Mietimme asiaa vielä tarkemmin, ja päätämme valituksen tekemisestä lähiviikkojen aikana, Kohonen toteaa.

Suosittelemme

Tuoreimmat