1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Suomi valmiina yllättämään – "Kaikki joukkueet voitettavissa"

Suomen joukkue on valmiina joukkuekilpailuun. Valmentaja Janne Haaralan mukaan lajin yllätyksellisyys antaa mahdollisuudet mihin tulokseen tahansa. Suomen vastustaja avauskierroksella on Yhdysvallat.

Eemeli Pirinen ja Joonas Räsänen
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Suomi osallistuu joukkuekilpailuun kokoonpanolla Merle Soppela, Kristiina Rove, Joonas Räsänen ja Eemeli Pirinen. Suomen tekniikkalajien valmentaja Janne Haaralan mukaan laskijat ovat jo tottuneet aikaeroon ja kuivaan ilmanalaan ja ovat valmiina iskemään. Suomen vastustaja avauskierroksella on Yhdysvallat.

- Eemeli on paripujotellut ehkä eniten tästä porukasta ja on hyvässä kunnossa. Olemme koko ajan laskeneet suurpujottelun treenien ohella myös paripuikkatreeniä. Kaksi miestä erottui selkeästi edukseen ja Eemelin ja Joonaksen valinnat olivat selkeitä, Haarala kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Lähtökohdat ovat mielenkiintoiset, sillä meillä on hyvä kunto joukkueessa paripujottelun osalta.

Janne Haarala

Suomen naiset ovat laskeneet harjoituksissa muun muassa Italian ja Kanadan laskijoiden kanssa, ja Haaralan mukaan sekä Soppela että Rove ovat panneet muille kampoihin.

- Oli oikeasti rohkaisevaa nähdä, että meidän laskijamme olivat tasaväkisiä heidän kanssaan. Mutta harjoitukset ovat harjoituksia ja kilpailut kilpailuja. Lähtökohdat ovat mielenkiintoiset, sillä meillä on hyvä kunto joukkueessa paripujottelun osalta, hän totesi.

- Katsoin rinnettä ja siinä on kaksi pientä hyppyriä, 26 porttia 11,5 metrin välityksellä. Se on aika intensiivinen, nopeatempoinen laji ja myös virheherkkä.

Haaralan mukaan joukkuekisassa mikä tahansa on mahdollista, etenkin jos ensimmäiseltä kierrokselta päästään jatkoon. Avauskierroksella Suomen vastustaja on USA.

- Kaikki joukkueet ovat voitettavissa. Paripujottelu on yllätyksellinen laji, hän muistutti.

Lähetys joukkuekilpailusta alkaa Yle TV2:ssa kello 23.10. Yle Puheessa lähetys alkaa kello 23.15.