Hyppää sisältöön

Kovat olivat kovia naisten alppiyhdistetyn syöksyssä

Tina Maze oli syöksyn nopein. Lindsey Vonn ei onnistunut ja lähtee pujotteluun huonolta paikalta. Mielenkiintoinen pujottelu tulossa.

Tina Maze piti pintansa naisten syöksyosuudella. Kuva: EPA

Naisten alppiyhdistetyssä syöksyosuudella ei yllätyksiä nähty. Nopeimman ajan laski ennakkoon kovana tiedetty Slovenian Tina Maze. Maze oli Sotshin olympialaisissa sijalla neljä.

Sveitsin Lara Gut oli aggressiivisella ja ehjällä laskullaan toinen, vain 0,02 sekuntia Mazelle jäänneenä. Gutin meno oli erittäin vakuuttavaa, ja varsinkin loppuosan hän laski onnistuneesti.

Anna Fenninger teki muutaman pienen virheen, mutta laski syöksyn kolmanneksi nopeiten. Eroa kärkeen kertyi 0,26 sekuntia. Sotshissa hopealle laskenut Itävallan Nicole Hosp oli syöksyn neljäs.

Norjan nuori lupaava Ragnhild Mowinckel näytti vahvaa osaamistaan sijoittumalla viidenneksi. Norjalainen 22-vuotias tuuletti iloisesti maalialueella jättäen taakseen muun muassa Lindsey Vonnin.

Lindsey Vonn ei onnistunut saamaan aikaiseksi täydellistä laskua, jota varmasti olisi tarvinnut pujottelua ajatellen. Hieman haparoivalla laskulla Vonn sijoittui vasta seitsemännelle sijalle. Pujotteluun lähdettäessä Vonnin asetelma ei ole ihanteellinen.

Pujotteluun erikoistunut Kathrin Zettel laski sijalle 11 ja lähtee pujotteluun jahtaamaan 1,75 sekuntia edellä olevaa Mazea.

Sotshin olympailaisten pronssimitalistilla Julia Mancusolla ei mennyt syöksyosuus aivan putkeen. Nainen jäi sijalle 17. Eroa johtavaan Mazeen 2,67 sekuntia.

Pujottelu tulee olemaan mielenkiintoinen ja luonnollisesti ratkaiseva osio. Neljä parasta naista ovat alle sekunnin sisällä.

Alppiyhdistetyn pujottelu nähdään klo 23.00 alkaen TV2:lla.