Suora

  • Jalkapalloilija Roosa Bröijer: " Liigalisenssin epääminen tuli täytenä sokkina"
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CMR - NZL
  • Urheiluruutu
  • Pakettipommi
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Ässät kiri kolmen maalin takaa - Junttilan "liru" pelasti Kärpät

Kärpillä on henkinen yliote Ässistä. Asia ei muuttunut maanantaina.

urheilu
Julius Junttila kuvassa
Tomi Hänninen

Ässät ja Kärpät olivat tahkonneet tällä kaudella vastakkain jo kolme kertaa. Aina tapaamiset olivat päättyneet Kärppien eduksi maalin marginaalilla. Niin kävi tänäänkin. Ja palattiin tavallaan kauden ekan matsin kintereille. Lokakuussa Kärpät vei kaksi pistettä Porista Joonas Donskoin voittomaalikisan osumalla. Nyt ratkaisuun riitti 1.07 jatkoaikaa. Julius Junttila lirautti sisään etukulmaan.

  • Yllättävän tahmeata meiltä. Kyllä 60 minuuttia tulimme nousujohteisesti. Jäin vähän kaipaamaan voittoa, mutta positiiviseen suuntaan mentiin, sanaili Ässä-valmentaja Pekka Rautakallio, kun porukka nousi 0-3 -tilanteessa vielä 3-3:een.

Toisenlainen oli Lauri Marjamäen lyhyt ripitys. - Pelasimme erittäin hyvää kiekkoa kaksi erää. Oltiin tehokkaita. Ässät puolusti hyvin. Kaksi pistettä auttavat huomista ajatellen, tuumasi Kärppien käskijä. Joukkueella on huomenna edessään jo tänään Ouluun matkannut Lukko Raksilassa. Kärpät lähti lentoon heti ottelun jälkeen Porista suoraan kotiin. Lentäminen auttaa.

- Ei kai tahti vielä liian kova ole. Hyvä, ettei tarvitse mennä tästä Helsinkiin yöksi ja lentää vasta aamulla Ouluun, tuumasi charter-lennolla liikkeellä olleen kolmosketjun sentteri Joonas Kemppainen.

Mies pelasi vielä eilen maaottelussaTukholmassa. - Ei nyt ollut sen helpompaa kuin Tukholmassa. Tämä oli eri tyylistä. Tänään olisi kyllä ollut kolme pinnaa otettavissa. Harmittaa, että päästettiin kaveri mukaan 3-0 -johdosta.

- Hyvällä fiiliksellä tuli voitto ja huomenna uusi peli ja uudet kujeet. Kyllä kolme pistettä olisi lämmittänyt enemmän, lopetteli Ässissäkin kaksi kautta kurvaillut Kemppainen. Ässien pakki teki ottelussa kaikkien aikojen avausmaalinsa Liigassa. Miehen ja Ässien ensimmäinen maali piristivät ottelua selvästi toisessa erässä. Debytantin nimi on Valtteri Viljanen.

- Hyvältä maistui. Vähän pientä apinaakin on päässyt tulemaan niskaan. Tsempattiin hyvin vaihtoaitiossa. Jokainen sai lisää virtaa. Ei se kaveri niin ihmeellinen ollut.

- Pakko olla tyytyväinen kauteen. Ja kiitollinen, että tulee näinkin paljon peliaikaa, tuumaili jo ensi kauden sopimus plakkarissaan nytkin yv-pelissä aikaa saanut pakki.

- Alkukaudesta lähdettiin vain pelaamaan, eikä tarkoitus saada täysiä pelejä. Käy se näinkin. Alku oltiin pinteessä. Ei saatu konetta käyntiin, mutta kolmas erä oli vahvaa meiltä. Ei tule huomenna varmasti helppo peli. Blues on vahva kotonaan, ennakoi Viljanen ja nimitti tulevaa kamppailua haastavaksi.

Jouko Färd, Pori

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat