Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Hiihdon Suomen Cup viestit
  • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
  • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kieltopäätös ei lopeta Jokerien peliyhtiöyhteistyötä - "Sopimus on edelleen voimassa"

Helsingin Jokerit noudattaa Poliisihallituksen antamaa Jokerien ja ulkomaisen peliyhtiön välisen markkinointiyhteistyön kieltopäätöstä, mutta ei ole samaa mieltä lain tulkinnasta.

urheilu
Jokerit-kannattajia kuvassa
Fanit kannustavat Jokereita Helsingissä pelatussa ottelussa.Tomi Hänninen

Helsingin Jokerien toimitusjohtaja Jukka Kohosen mukaan seura ei ole samaa mieltä Poliisihallituksen arpajaislain tulkinnasta, mutta noudattaa saamaansa kieltopäätöstä Suomen lain mukaisesti. Poliisihallitus kielsi viime viikolla Jokerien ja ruotsalaisen uhkapeliyhtiön välisen markkinointiyhteistyön 100 000 euron sakon uhalla.

- Huolimatta siitä, että Jokerit ei jaa Poliisihallituksen näkemystä kiellon perusteista ja siihen liittyvästä arpajaislain tulkinnasta, Jokerit noudattaa kieltopäätöstä. Sen mukaan toimitaan, ja Jokerit poistaa vieraspaidoistaan kyseisen mainoksen tai logon 16.2. jälkeen pelattavissa peleissä, Kohonen kommentoi.

Mainosten poistaminen vieraspaidoista ei kuitenkaan tarkoita yhteistyön loppumista peliyhtiön kanssa.

- Yhteistyösopimukset on tehty ja niitä noudatetaan lain ja viranomaisten päätösten sallimissa rajoissa. Jatkamme yhteistyötä siinä muodossa kuin se on mahdollista, Kohonen sanoo.

Jokerien ja ulkomaisen vedonlyöntiyhtiön välinen sopimus on miljoonaluokkaa. Kohonen ei kuitenkaan ota kantaa kieltopäätöksen vaikutuksiin Jokerien budjetissa.

- Siihen on liian aikaista vastata, sillä sopimuksemme on vielä voimassa, Kohonen kertoo.

Suomen laki ei sinänsä kiellä seuroja ja peliyhtiöitä tekemästä yhteistyötä. Arpajaislaki kieltää kuitenkin ulkomaisten peliyhtiöiden markkinoinnin Suomessa.

- Olemme jo aikaisemmin vastanneet Poliisihallitukselle, että Suomen ulkopuolella toteutetut markkinointitoimenpiteet eivät tulkintamme mukaan riko Suomen arpajaislakia, Kohonen sanoo.

Poliisihallituksen mukaan Jokerien ja peliyhtiön toteuttama markkinointi on suunnattu suomalaisille. Jokereilla on 5.3. asti aikaa valittaa kieltopäätöksestä.

Suosittelemme

Tuoreimmat