Hyppää sisältöön

Tiina Mazen loistovire jatkuu – jo kolmas MM-mitali

Slovenian Tiina Maze pilasi itävaltalaisten juhlat. Alppiyhdistetty ratkesi viimeisessä laskussa.

Tina Maze Kuva: EPA

Naisten alppiyhdistetty ratkesi vasta ihan kilpailun loppuvaiheessa, kun Tina Maze lähti kilpailun johtajana viimeisenä naisena mäkeen. Maze lähti matkaan hieman varovasti varmistellen, mutta sai pidettyä etumatkansa hienon näköisellä menollaan, joka vain kiihtyi loppua kohden.

Maze voitti näin ollen kisojen kolmannen MM-mitalinsa ja toisen MM-kullan.

Itävallalta nähtiin uskomattoman vahva panos, kun maan laskijat nappasivat sijat kaksi, kolme ja neljä ja kuusi.

Nicole Hosp näytti että pujottelu edelleen kulkee, vaikka vauhtimäesä on ollut välillä vähän tahmeaa. Hospin suoritus toi MM-hopeaa. Eroa Mazeen syntyi 0,22.

Kolmas onnistunut itävaltalainen, Michaela Kirchgasser otti ohjat käsiinsä laskun puolivälissä. Kirchgasser oli syöksyssä kahdeksas. Niin ikään Itävaltaa edustava  Anna Fenningerin oli neljäs. Pujottelutaitaja Kathrin Zettel teki varmaa ja hallittua työtä ja otti johtopaikan laskettuaan pujottelurinteen seitsemäntenätoista naisena. Lopputuloksissa Zettel oli lopulta kuudes.

Numerolla 11 pujotteuun lähtenyt Julia Mancuson varovainen lasku ei riittänyt parempaan kuin sijalle 15. Lindsey Vonnin pujottelu päättyi ulosajoon. Norjan Ragnhild Mowinckelin lasku riitti sijalle 9. Laskusta puuttui räväkkyys ja norjalainen pujotteli varman päälle.