1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Muistatko tätä? Suomen kukistaneelle Ruotsille täystyrmäys finaalissa

Kaksi vuotta sitten Schladmingin MM-kisoissa Suomi sai joukkuekilpailussa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Ruotsin. Kotiyleisö sai juhlia maailmanmestaruutta.

Itävalta juhli Schladmingissa joukkuekilpailun MM-kultaa. Kuva: EPA

Suomi oli osallistunut ennen Schladminiga MM-joukkuekilpailuun vain yhden kerran aikaisemmin: vuonna 2007 joukkue oli lähellä voittaa MM-pronssia, mutta joutui tyytymään neljäneen sijaan.

Schladmingissa Suomi sai joukkuekisassa kenties pahimman mahdollisen vastustajan: Ruotsin. Tanja Poutiainen nosti kuitenkin suomalaistoiveita kukistamalla heti avauslaskussa Frida Hansdotterin.

Suomalaisten ilonaiheet jäivät kuitenkin vähäiseksi, sillä Mattias Hargin kukisti Marcus Sandellin, Maria Pietilä-Holmner Merle Soppelan ja Andre Myhrer Eemeli Pirisen.

Ruotsi eteni aina finaaliin asti, mutta MM-finaalissa se koki täystyrmäyksen. Hurmioituneen kotiyleisönsä edessä laskenut Itävallan joukkue (Nicole Hosp, Marcel Hirscher, Michaela Kirchgasser ja Philipp Schörghofer) tyrmäsi Ruotsin ja voitti jokaisen finaalilaskun ja otti MM-kultaa.

Saksa vei pronssit, vaikka se päätyi 2-2-tasapeliin Kanadan kanssa. Voittajan ratkaisi paremman nais- ja mieslaskijan yhteisaika, ja Saksa vei tässä voiton 0,03 sekunnin erolla.