Hyppää sisältöön

Jatkaako Maze mitaliputkeaan?

Tina Maze yrittää saavuttaa ensimmäisenä naisena viisi MM-mitalia samoista arvokisoista. Maze saa kuitenkin kovan vastuksen usealtakin kisaajalta.

Tina Maze Kuva: AFP / Lehtikuva

Slovenian Tina Maze lähtee yhtenä ennakkosuosikkina torstaina käytävään naisten superpujotteluun. Kaksi kultaa ja yhden hopean kisoissa voittaneella Mazella on kuitenkin useampi haastaja.

Suurpujottelucupia johtava Eva-Maria Brem on yltänyt tämän kauden neljästä kilpailussa kolmessa palkintokorokkeelle. MM-tasolla 27-vuotias itävaltalainen on kuitenkin noviisi, sillä Vailin MM-kisat ovat hänelle uran ensimmäiset aikuisten arvokilpailut.

Itävallan Anna Fenninger voitti kisojen avanneen super-G:n ja maailmancupin kokonaiskilpailun johtaja on vahva mitalikandidaatti myös suurpujottelussa. Kaksi vuotta takaperin Schladmingin MM-rinteissä Fenninger nappasi suurpujottelussa pronssia.

Myös pujottelun hallitseva olympiavoittaja sekä maailmanmestari Mikaela Shiffrin on ollut tällä kaudella hyvässä iskussa suurpujottelussa. Yhdysvaltalainen voitti kauden avauskilpailun Söldenissä, ja jos 19-vuotias Shiffrin laskee kultaa torstaina, tulee hänestä nuorin suurpujottelun maailmanmestari 30 vuoteen.

Beaver Creekissä on edellisen ja ainoan kerran kilpailtu naisten maailmancupin suurpujottelussa 2013 joulukuussa. Silloin kisan voitti Ruotsin Jessica Lindell-Vikarby, Shiffrin oli toinen ja Liechtensteinin Tina Weirather oli kolmas.

Naisten suurpujottelun 1. kierros TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 18.50 alkaen ja Yle Puheessa kello 19.15 alkaen.