1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Suomalaislaskija kukisti olympiavoittajan, USA silti jatkoon - katso video!

USA:n joukkue oli liian kova pala Suomelle alppihiihdon joukkuekisassa. Etenkin heikot lähdöt koituivat suomalaisten kohtaloksi.

Ted Ligety
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Joonas Räsänen ylsi melkoiseen urotyöhön alppihiihdon MM-kisojen joukkuekilpailussa kukistamalla kaksinkertaisen suurpujottelun olympiavoittajan Ted Ligetyn. Suomalaisen venyminen jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, sillä USA eteni ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon 3-1.

Ensimmäisessä parsissa Suomen Kristiina Rove sai heikon lähdön, jonka turvin isäntämaan Paula Moltzan päihitti suomalaisen. Maalissa ero oli yhdysvaltalaisen hyväksi 0,23 sekuntia.

Myös Eemeli Pirisellä oli startissa vaikeuksia, ja suomalainen törmäsi osittain lähtöporttiin. Pirinen ei pystynyt loppulaskun aikana kuromaan David Chodounskyn eroa, joten yhdysvaltalainen vei joukkueensa 2-0-johtoon 0,67 sekunnin erolla.

Merle Soppela oli omassa parissaan lähellä jättiyllätystä, ja suomalainen oli johdossa lähes koko laskun ajan Mikaela Shiffriniä vastaan. Pujottelun hallitseva olympiavoittaja ja maailmanmestari onnistui kuitenkin viimeisten porttien aikana nousemaan takaa ohi 0,08 sekunnin turvin.

Viimeinen pari Räsänen/Ligety oli enää kosmetiikkaa, sillä USA oli jo varmistanut jatkopaikkansa. Siitä huolimatta Räsäsen nouseminen viimeisten porttien aikana voittoon oli kova teko.