Soppela haluaa kauden parasta – "Sen parempaan en pysty"

Merle Soppela on selättänyt viime aikojen terveysongelmansa ja odottaa innokkaana Vailin MM-kisojen suurpujottelu- ja pujottelustartteja. Soppelalla on kisoihin yksinkertainen tavoite: hän haluaa vain parasta.

Merle Soppela Kuva: Yle

Merle Soppela on viimeisen puolentoista kuukauden aikana taistellut terveytensä kanssa. Ensin iski silmätulehdus ja tämän jälkeen hän sairastui kuumeeseen. Joulukuinen silmätulehdus jäi hänen mukaansa ikuiseksi mysteeriksi. Viimeisin veikkaus oli, että sen aiheutti virus.

Varmuus ja luotto tekemiseen on ollut koetuksella

Merle Soppela

- Jotenkin tuntuu, että viimeisen puolentoista vuoden aikana kaikki tulee tähän yhden kuukauden sisään, mutta tällä hetkellä oloni on hyvä, Soppela sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Sairastelut rokottivat Soppelan harjoittelua ja hän on jäänyt laskumäärissä jälkeen siitä, mitä yleensä on harjoitellut ja kilpailut tammi-helmikuussa.

- Olen sellainen laskija, joka hakee itseluottamusta toistojen kautta. En jännitä enempää, mutta varmuus ja luotto tekemiseen on ollut koetuksella. Onneksi itseluottamuksen takaisin saamiseen riittää muutama hyvä treeni ja nyt olen saanut hyviä treenejä alle.

Romarin kisa Skypen kautta Suomesta

Soppela oli erittäin tyytyväinen siihen, että Suomen MM-joukkueeseen valittiin myös toinen naislaskija, Kristiina Rove.

- Olemme kilpailleet ”Skriban” kanssa noin 12-vuotiaasta asti aina siihen, kun hän lähti Jenkkeihin. Ensimmäinen ajatukseni oli, että vitsi, miten siistiä! Meillä on naisten joukkue! Soppela kertoi.

Oma joukkue on tärkeä, vaikka se olisi vain kaksi laskijaa.

Merle Soppela

Kaksikko on harjoitellut tiiviisti yhdessä niin rinteessä kuin salillakin. Soppelan mielestä sillä on suuri merkitys, että on oma joukkue arvokisoissa.

- Oma joukkue on tärkeä, vaikka se olisi vain kaksi laskijaa. Pystyy puhumaan suomea, pidetään yhtä ja  kannustamme toisiamme.

Suomalaislaskijat kävivät myös kannustamassa Andreas Romaria syöksykisassa. Heidän oli tarkoitus käydä katsomassa myös alppiyhdistetyn pujottelukisa, mutta omat harjoitukset osuivat samaan aikaan.

- Meidän oli tarkoitus katsoa kisa televisiosta, mutta sitä ei näytetty, joten katsoimme sen Skypen välityksellä Suomesta. Saimme suomalaisen selostuksen kaupan päälle! Soppela nauroi.

Kauden parhaat laskut tavoitteena

Soppelan mielestä on ollut erittäin tärkeää, että hän pääsi tutustumaan paikalliseen lumeen ja kisarinteeseen jo viime vuonna Beaver Creekin maailmancupissa.

Odotan, että se kantaa pitkälle.

Merle Soppela

- Olin silloin ensimmäistä kertaa Jenkeissä laskemassa, ja silloin ensimmäinen päivä oli paljon vaikeampi kuin nyt. Lumi on aggressiivisempaa ja kuivempaa. Lisäksi täällä lasketaan paljon korkeammalla kuin muualla, eikä sitä tajua heti. Nyt oli tosi helppo sopeutua.

Soppelalle sekä pujottelu että suurpujottelu ovat yhtä vahvoja lajeja, eikä hän osaa mieltää kumpaakaan kivemmaksi tai paremmaksi. Rovaniemeläinen sanookin odottavansa kumpaakin kisaa innokkaana.

- Tavoitteenani on saada kauden parhaat laskut tänne. Sen parempaan en pysty. Odotan, että se kantaa pitkälle.