1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Muistatko tätä? Ligety mestariksi näytöstyyliin, Sandell pettyi

Ted Ligety osoitti kaksi vuotta sitten Schladmingin MM-kisoissa olevansa suurpujottelun herra ja hidalgo. Marcus Sandell joutui pettymään.

Marcel Hirscher, Ted Ligety ja Manfred Mölgg. Kuva: EPA

Marcus Sandell oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kymmenentenä, mutta ei pystynyt parantamaan asemiaan toisella kierroksella. Sandell ei saanut laskuaan kulkemaan toivotulla tavalla ja hänen eronsa kärkeen kasvoi koko ajan. Sandell putosi tuloslistalla pari pykälää ja sijoittui lopulta 12:nneksi.

Muista suomalaisista Eemeli Pirinen nousi toisella kierroksella 34. sijalta 30:nneksi ja ohitti samalla Samu Torstin. Torsti teki laskunsa lopussa ison virheen, mutta vaikka hänen eronsa kärkeen kasvoi yli 9 sekuntiin, oli hän lopputuloksissa 32. sijalla. Victor Malmström keskeytti ensimmäisellä kierroksella.

Kisan voittajasta ei ollut epäilystäkään, sillä Yhdysvaltain Ted Ligety oli jo ensimmäisellä kierroksella ylivoimainen. Ligety teki laskussaan paljon virheitä, mutta onnistui tästä huolimatta vain kasvattamaan eroaan. Eroa hopealle nousseeseen Itävallan Marcel Hirscheriin kertyi 0,81 sekuntia. Italian Manfred Mölgg nappasi pronssia.

Schladmingin MM-kisojen kolminkertaisesta mestarista, Ligetystä tuli voittonsa myötä viides mies, joka on voittanut yli kolme mestaruutta MM-kilpailuissa. Edellisen kerran vastaavaan saavutukseen oli päässyt Jean-Claude Killyn vuonna 1968. MM-kulta oli Ligetyn uran neljäs maailmanmestaruus ja hän nousi tällä maanmiehensä Bode Millerin rinnalle mestaruuksien määrissä. Samalla hänestä tuli ensimmäinen yhdysvaltalainen, joka on voittanut kolme maailmanmestaruutta alppihiihdossa.