Hyppää sisältöön

Fenninger oli mokata mestaruutensa, Rebensburgilta huikea nousu

Anna Fenninger oli lähellä kaatua suurpujottelun toisessa laskussaan. Virheestään huolimatta hän laski ylivoimaiseen mestaruuteen.

Anna Fenninger Kuva: AFP / Lehtikuva

Viktoria Rebensburg oli naisten suurpujottelukisan toisen kierroksen nimi, vaikka hän ei MM-kultaa voittanutkaan. Saksalainen laski kierroksen nopeimman ajan ja teki huiman nousun ensimmäisen kierroksen 11. sijalta hopealle.

Suurpujottelukilpailun voittoon laski jo ensimmäisen kierroksen jälkeen ylivoimaisesti johtanut Itävallan Anna Fenninger, vaikka olikin lähellä mokata mestaruutensa. Fenninger kompuroi radan puolivälissä ja oli kaatua laskunsa. Hän pystyi kuitenkin pitämään tasapainonsa eikä virhe syönyt hänen aikaansakaan. Toisen kierroksen toiseksi nopeimman ajan laskenut Fenninger otti MM-kullan peräti 1,40 sekunnin erolla Rebensburgiin.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen toisella sijalla ollut Itävallan Michaela Kirchgasser epäonnistui laskussaan ja putosi mitaleilta. Kirchgasser sijoittui kuudenneksi. Pronssia otti ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena ollut Ruotsin Jessica Lindell-Vikarby, joka sai samalla uransa aikuisten ensimmäisen arvokisamitalin.

Kolmessa aikaisemmassa kilpailussa palkintokorokkeella ollut Tina Maze jätettiin tylysti mitalien ulkopuolelle. Slovenialainen oli kisan viides eikä näin ollen pysty enää tavoittelemaan näissä kisoissa historiallista viittä mitalia.

Fenningeristä sen sijaan tuli ensimmäinen itävaltalaisnainen sitten vuoden 1999 ja Renate Götschlin, joka on saavuttanut kolme henkilökohtaista mitalia samoissa MM-kisoissa. Fenninger voitti supersuurpujottelun ja sijoittui toiseksi syöksyssä.

Merle Soppela pystyi nostamaan sijoitustaan kahdella pykälällä sijalle 31. Kristiina Rove laski radalta ulos.